2. ledna 2009 • 16:41

Gascoigne: Chlast mě zabije

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paul Gascoigne se pro anglický deník The Sun rozpovídal o svém životě v posledním roce, kdy ho jeho alkoholová a drogová závislost vehnala skoro až do náruče smrti. Populární "Gazza", který už podruhé prochází ústavní léčbou, teď sám říká: "Je to moje poslední šance."



"Rok 2008 byl pro mě příšerný, nejhorší jaký jsem kdy zažil. Alespoň už ale vím, že už nikdy nesmím pít, protože tentokrát by mě to opravdu zabilo," prohlásila dřívější anglická superstar.

Gascoigne přišel se svou otevřenou zpovědí jen pár dní před tím, než bude odvysílán dokument, který o jeho boji se závislostí natočil britský Channel 4. V něm se přiznává k nejrůznějším zdravotním obtížím: "Trpím poruchou příjmu potravy, výkyvy nálad i záchvaty úzkosti."

V pořadu diváci uvidí i upřímné vyjádření Gazzova dvanáctiletého syna, který před kamerami otce rozhodně nešetřil. "Kdybych si mohl něco přát, přál bych si, aby od nás odešel. Stejně asi brzo umře. To, že je dobrý fotbalista ještě neznamená, že je dobrý táta nebo dobrý člověk. Myslím, že pomáhat mu, je ztráta času," řekl Regan dokumentaristům.

Gazza vinu za synovy ostrá slova svaluje na svou exmanželku Sheryl: "Nemůžu uvěřit, že nechala lidi od televize, aby takhle zneužili našeho syna. Nic mu nevyčítám. Je to můj syn, miluji ho a vždycky budu. Všechno je to její vina, protože ho obrátila proti mně."

Dnes je to téměř měsíc od chvíle, kdy se Gazza začal znovu léčit a podle jeho nejbližšího přítele, Jima Gardnera, je na dobré cestě: "Vypadá mnohem lépe a v jeho hlase slyším odhodlání, které tam nikdy předtím nebylo," řekl Gardner médiím.

Fotbalistovi bezesporu prospívá i tvrdý režim. Každé ráno musí vstávat už v 6:30, hodiny běhá na pásu, zvedá činky a údajně do večera stihne 7000 sklapovaček.

Paul Gascoigne je dodnes uznáván jako jeden z nejtalentovanějíšch fotbalistů své generace. Bohužel, jeho životní styl mu kariéru podstatně zkrátil. Otázkou zůstává, zda se miláčkovi anglických fanoušků podaří zachránit alespoň vlastní život.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud