14. dubna 2009 • 02:00

Nebezpečná cyklistika: Na diváky sáhla smrt!

Autor: Michael Langr, Blesk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen na rallye se krutě nevyplácí stát u závodní trati. Hrozivé okamžiky zažili diváci i při cyklistickém závodě! Během známého jednorázového klání Paříž – Roubaix vyjel ze silnice doprovodný motocykl a vletěl přímo do chumlu fanoušků.



Výsledek je děsivý: 16 zraněných, z toho čtyři vážně – včetně čtyřleté dívenky! Závod se dojel, vyhrál ho Belgičan Tom Boonen. Jeho triumf ale zůstal ve stínu ošklivé nehody. Ta se stala asi šedesát kilometrů před cílem 259 km dlouhého závodu, přezdívaného »Peklo severu «.

Řidič tu zřejmě ztratil kontrolu nad motocyklem na konci dlážděného úseku trati a vletěl přímo do přihlížejících diváků. Jedna žena upadla po zranění hlavy do bezvědomí, stejně jako další tři těžce zraněné osoby musela být převezena vrtulníkem do nemocnic v severní Francii – ve městech Lille a Valenciennes.

„Většina účastníků nehody je navíc z jediné rodiny,“ informoval poručík Bruno Moulart, který šéfoval záchranné akci. „Všechny zraněné osoby by měly být mimo ohrožení života.“ Nehoda v Roubaix se stala jen dva týdny po tragické události na Valašské rallye, kde automobil vyletěl z trati a zabil tři diváky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud