6. června 2009 • 10:26

Jao Ming se opět vydal do světa filmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslavnější čínský basketbalista Jao Ming se potřetí vydal do světa filmu. Poté co se v minulosti objevil v dokumentu a představoval sám sebe v jednom díle populárního kresleného seriálu Simpsonovi, namluvila hvězda NBA roli v čínském animovaném filmu.



Jao dal hlas postavě hlavního hrdiny pohádky Kouzelná astra, což je podle agentury AP tradiční příběh o souboji dobra a zla. Snímek bude mít premiéru 19. června a další role v něm namluvili například hongkongský herec a zpěvák Leon Lai či modelka a herečka z Tchaj-wanu Lin Chi-ling.

"Hodně animovaných filmů z čínské produkce je kvalitních, a doufám, že si děti tenhle užijí a také získají povědomí o naší tradiční kultuře," uvedl 229 centimetrů vysoký basketbalista Houstonu, pro nějž skončila sezona předčasně ve druhém kole play off kvůli zlomenině levé nohy.

Osmadvacetiletý Jao se dvakrát vydal na filmovou dráhu v roce 2004, přičemž pokaždé představoval sám sebe. Nejprve v dokumentu s příznačným názvem Rok Jaa a poté v epizodě Simpsonů, v níž si najal otce rodiny Homera, aby vymyslel choreografii jeho oslavného tance.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud