20. září 2009 • 11:03

Maradona splácí dluh. Diamant po diamantu...

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před třemi lety odevzdal dvoje luxusní hodinky Rolex, nyní pro změnu diamantové náušnice za sto tisíc korun. Takhle slavný argentinský fotbalista Diego Maradona (48) příležitostně splácí v Itálii dluh na daních z dob jeho působení v Neapoli.



V letech 1984 – 1991 tu udělal sekeru 37 milionů eur, což je 927 milionů korun. Maradona splácí, když se do své oblíbené Itálie občas vrátí na návštěvu a policie si ho najde.

178186:gallery:true:true

Právě to se stalo při jeho léčebném pobytu na klinice v Bolzanu, kde podstupuje odtučňovací kúru a asi si léčí i nervy. Jako trenér Argentiny totiž zatím selhává a fotbalistům jeho země hrozí, že nepostoupí na mistrovství světa…

Moc návštěv nepřijímá, daňovou policii ale prý přivítal zdvořile. „Diamantové náušnice nám sám nabídl jako splátku,“ řekl policista. Jejich cena byla odhadnuta na 4000 eur, zhruba 100 tisíc korun.

Zdá se, že obě strany byly nakonec spokojeny. Ještě 9250 návštěv a dluh bude umazán, řekli si asi policajti i tlouštík Maradona. Kdyby přijel a zaplatil stejnou sumu jednou za čtvrt roku, už za 2312 let budou obě strany vyrovnané! Úroky Italové Diegovi jistě prominou, mají ho rádi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud