19. února 2010 • 17:19

Woods se kaje a prosí: Odpusťte mi

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - "Byl jsem nevěrný, podváděl jsem svou ženu." Tiger Woods se kaje a prosí o odpuštění. Nejlepší golfista světa prolomil osmdesátidenní mlčení, do kterého se zahalil po propuknutí obřího skandálu, při němž vyšlo najevo, že podváděl svou ženu s možná více než desítkou milenek.



Woods se dnes na Floridě omluvil své ženě, fanouškům, spolupracovníkům i obchodním partnerům za své "sobecké, nezodpovědné a pošetilé chování".

Světová jednička si od skandálu dává soutěžní přestávku, ve které podle dnešního vyjádření hodlá pokračovat. Kdy se vrátí na golfová hřiště, zatím neví.

"Jednoho dne se ke golfu vrátím. Jenom nevím, který den to bude. Nevylučuji ale, že to bude letos. Až se vrátím, bude nutné, aby mé chování tuto hru více respektovalo," uvedl Woods.

To je krásný páreček. Elin Nordegren celá v červenm a její manžel Tiger WoodsFoto Foto ČTK
Žena Woodse obrátila: Rozvádět se nechce »
Druhý den, když Tiger usne, zkoumá Elin jeho mobil. "Jsi jediná, kterou miluju," nachází zprávu určenou rachel. "Chybíš mi, kdy se zase uvidíme?" odepisuje Elin. Druhý den, když Tiger usne, zkoumá Elin jeho mobil. "Jsi jediná, kterou miluju," nachází zprávu určenou rachel. "Chybíš mi, kdy se zase uvidíme?" odepisuje Elin.Foto Infografika
Nevěra Tigera Woodse praskla kvůli SMS »
První foto Tigera Woodse od listopadového propuknutí jeho skandáluFoto Isifa
Woods v krizi: 18 týdnů bez sexu! »

Podotkl, že zatím se chce soustředit na pokračování ve své terapii, aby se již nedopouštěl podobných prohřešků jako v minulosti.

Woodsovy nevěry vyšly najevo po podivné nehodě u jeho domu v Orlandu loni na konci listopadu po Dni díkůvzdání, ze které golfista vyvázl s poraněními v obličeji. Woods sjel v půl třetí ráno se svým vozem Cadillac Escalade ze silnice a naboural do stromu a hydrantu.

Nevěrník Tiger Woods: Odpusťe mi, prosím
Nevěrník Tiger Woods: Odpusťe mi, prosím


Z auta mu prý pomohla jeho manželka Elin, která přiběhla z domu a rozbila golfovou holí zadní okno. Po nehodě se ale spekulovalo o tom, že golfistu zranila manželka, která přišla na jeho nevěru.

Woods ale dnes taková podezření odmítl. "Někteří lidé spekulovali, že mne Elin nějak zranila anebo že na mne zaútočila. Elin mne během té noci ani kterékoliv jiné nikdy neuhodila. V našem domě nikdy nedošlo k domácímu násilí," uvedl Woods. Podotkl také, že chce udělat všechno pro to, aby své manželství zachránil.

Golfista se dnes také ohradil proti dalším zprávám, které se o něm objevily v médiích. Popřel například informace, že užíval léky pro zlepšení výkonnosti. Ohradil se také proti tomu, aby bulvární novináři pronásledovali jeho děti.

Zdůraznil, že se soukromí své ženy i dětí vždy snažil chránit a že jeho rodina se na rozdíl od něj ničeho nedopustila, a nezaslouží si proto pronásledování.

V současnosti se Woods chce zaměřit na to, aby se "stal lepším člověkem". Uvedl, že mu k tomu pomůže i buddhismus, k němuž ho jeho matka, která jej osobně podpořila během dnešního vyjádření pro tisk, přivedla v dětství.

Tiger Woods se objímá se svou matkou Kultidou (vlevo)Foto ČTK/AP


Podotkl, že se od tohoto učení v poslední době odchýlil, ale chce se k němu vrátit. Od soboty také hodlá zahájit přerušenou terapii.

Dnešní Woodsovo vyjádření bylo netrpělivě očekáváno. Tiskovou konferenci ale nakonec bojkotovali členové Asociace amerických golfových novinářů, kterým vadili její podmínky.

Kritizovali zejména to, že golfistovi nemohli položit otázky a že do místnosti, kde golfista přednesl své zhruba desetiminutové prohlášení, smělo jenom několik novinářů.

Vítěz 14 turnajů kategorie major nehraje od prosince. Tehdy Woods oznámil, že až do odvolání se nebude účastnit golfových turnajů, aby se pokusil zachránit manželství.

Se Švédkou Elin má dvě děti. V uplynulých týdnech se čtyřiatřicetiletý golfista léčil ze závislosti na sexu, tento týden má přestávku a tráví čas se svými dětmi.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud