19. srpna 2010 • 16:37

EXKLUZIVNĚ: Hanba Sparty! Debakl, pak klobásy

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

TIP OD ČTENÁŘE - Nechápali jste, proč sparťané v úterý dokázali s Žilinou běhat jen poločas? Proč byli v předkole o Ligu mistrů trapní? Tak třeba proto, že jejich životospráva je směšná. Tady je důkaz – hned dva z nich se už den po výprasku tajně ládovali klobásou. Mňam mňam, mlaskali nad tučnou dobrotou jak řezničtí učni.



Hrají si na profíky. Vypráví, jak pro postup do Ligy mistrů dřou. Jenže parta sparťanských fotbalistů je na hřišti pomalá jak slimák a za míčem supí jak lokomotiva.

Jak by taky ne! Místo přípravy s pečlivě hlídanou stravou, která je běžná všude ve světě moderního fotbalu, si radši dopřejí hostinu jak břicháči z pralesní ligy.

Erich Brabec se nepohodl s Niklasem HohenederemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Tak to aspoň platí o Erichu Brabcovi s Jiřím Kladrubským, kteří se den po jedné z největších ostud v historii Sparty vypravili do Benešova na fotbal. Přišli se podívat na kamaráda Martina Vozábala. A pořádně si to užili.

Utkání Benešov – Strakonice sledovali z menší protilehlé tribuny. „Asi proto, aby nebyli tak vidět,“ řekl zdroj Blesk.cz. Dorazili se svým známým, který měl zvláštní úkol: chodit dvěma slavným fotbalistům pro klobásky. Tak, aby je dva u stánku s nezdravými dobrotami nemohl nikdo načapat.

A že se naběhal! Dvěma „hvězdám“ takhle šel pro klobásu během prvního i druhého poločasu. O kalorické hodnotě těchto pochutin netřeba mluvit, Brabec s Kladrubským museli být po utkání divize A nadlábnutí jak Pučmeloud z večerníčku.

Ten den se všichni sparťanští fanoušci buď utápěli ve smutku, nebo ve vzteku. Dokola se ptali, jak jejich Sparta mohla tak propadnout s darebnou Žilinou. Dva přední hráči klubu se místo pokání věnovali hostině.

Že Kladrubský v úterý nehrál? Že Brabec bude v žilinské odvetě chybět kvůli žlutým kartám? To není omluva. Berte to jako ukázku, co všechno je teď ve Spartě normální. Ve Spartě, které se kdysi soupeři báli.

Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami. Muž v šedivé mikině jim pro ně chodil.
Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami. Muž v šedivé mikině jim pro ně chodil.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud