23. října 2010 • 04:59

Chovanec na odstřel: Patří trenér do ústavu?

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krize fotbalové Sparty se prohlubuje! Čtvrteční kolaps se švýcarským druholigovým Lausanne v rámci Evropské ligy, kdy český mistr lehkomyslně ztratil vyhraný zápas a po gólu v posledních vteřinách remizoval 3:3, jen potvrdil současné tápání Letenských.



Blesk.cz

Sice kouč Jozef Chovanec (50) chrlil oheň na všechny strany a hráče označil za blázny a sebevrahy, ale na toho největšího viníka zapomněl. Na sebe! Jen on je zodpovědný za výkony mužstva, jen jeho odchod může Spartu vyléčit!

To, co předvedli hráči ve čtvrtek na hřišti, je neodpustitelné. Ačkoliv se jim podařilo bleskově otočit zápas a ve 23. minutě, kdy vedli 3:1, Letná doufala v kanonádu, ve druhé půli přestali úplně hrát.

Lausanne nabídnutou šancí neopovrhlo a dvěma brankami srovnalo. Trenér Chovanec dal ztracený zápas svěřencům pořádně »sežrat«. „Někteří hráči se zbláznili. Byla to sebevražda. Vacek a Kucka hráli se soupeřem,“ lamentoval nad výkony sparťanů.

Šlo mu to dobře, a pravda, leckdy uhodil hřebík na hlavičku. Pak ale pochopitelně přišly otázky týkající se jeho samotného a najednou se nedostávalo kritických slov. Vlastně se nedostávalo skoro vůbec žádných slov.

Foto 

„Tlak je samozřejmě na celý trenérský štáb,“ odpověděl krátce a ani na dotaz ohledně reakcí vedení se nerozpovídal. „Kdo by byl spokojený?“ jen poznamenal.

Hodnotit práci kouče Sparty však nelze pouze na základě posledních tří výbuchů (Sokolov, Teplice a Lausanne). Tady si vedení klubu v čele s Danielem Křetínským musí položit otázku, co Chovanec přinesl Letenským za více než dva roky práce na pozici hlavního trenéra.

Vzhledem k finančním možnostem nejbohatšího českého klubu je jeho bilance stejně tristní jako jím proklamovaná čtvrteční neschopnost hráčů si nahrát na pět metrů.

Liga mistrů – nula, Evropská liga – jen samé neúspěchy, domácí liga – jedna k titulu proremízovaná sezona, tvář týmu – na sebe řvoucí »krasoňové «.

„Musí přijít změny. Jak organizační, tak personální,“ tvrdí Chovanec před pondělním duelem v Liberci. Tou nejlepší personální změnou by byl odchod trenéra. Na tom se shodují i příznivci Sparty.



Blamáž Sparty. Místo výhry uhrála proti Lausanne jen remízu 3:3
Blamáž Sparty. Místo výhry uhrála proti Lausanne jen remízu 3:3

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud