16. ledna 2011 • 13:30

Neumannová na místě činu: Vysmála se věřitelům

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
31
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drzost, bezpáteřnost, výsměch věřitelům mistrovství světa, kteří už téměř dva roky čekají na dlužných 108 milionů korun. Jak jinak nazvat to, že Česká televize na komentování Světových pohárů v klasickém lyžování, které probíhají ve Vesci, angažovala Kateřinu Neumannovou (37)!



Místo toho, aby šéfka zbankrotovaného šampionátu řešila, jak vrátit věřitelům peníze, v přímém přenosu dělá, jako by se nic nestalo. To jí na rozdíl od komentování jde velice dobře...

Soudný člověk by takovou nabídku odmítl, soudná firma by ji raději ani neučinila. To však neplatí ani v případě Neumannové, ani u České televize.

Prezidentce šampionátu není hanba přijet do veseckého areálu, který je pomníkem zpackaného MS, a »obšťastňovat« diváky u obrazovek. Proč veřejnoprávní televize přehlíží pořadatelský propadák své expertky?

„Neznám lepší a kvalitnější. Je to olympijská vítězka a mistryně světa. Až bude odsouzená za to, co se píše, pak se k tomu postavíme,“ vysvětlil angažování Neumannové deníku Sport Jiří Ponikelský, výkonný ředitel ČT4.

Ne tak úplně zimní liberecké počasí
Ne tak úplně zimní liberecké počasí

Kdo včera přenos sledoval, s Ponikelským může jen s obtížemi souhlasit. Kateřina se pere se spisovnou češtinou, často se do svých úvah zamotá, odhady jí pravidelně nevychází („Myslím, že to Marit Björgen zvládne,“ tipla si, načež Norka do finále nepostoupila) a místy vypustí i faktickou chybu.

Tak jako v případě Kanaďanky Crawford, o které řekla, že od zlata na OH v Turíně 2006 se už nikdy k tomuto výkonu nepřiblížila. Ona přitom dvakrát vyhrála závody Světového poháru ve sprintu.

Rozčarovaní z přítomnosti Neumannové ale byli i lidé z lyžařského svazu. Ti se dlouho snažili, aby Světový pohár nebyl spojován se zadluženým MS.

Navíc kvůli šampionátu měli problémy s libereckými dodavateli, kteří se po špatných zkušenostech s Neumannovou a spol. nechtějí pouštět do dalších akcí.

Přesto jim nezbylo nic jiného než respektovat rozhodnutí České televize. Za to by však měly na Kavčích horách padat hlavy.

Bohužel je téměř jisté, že s návratem Neumannové do Vesce to dopadne stejně jako s celým libereckým mistrovstvím. Všichni budou dělat, že se vlastně nic nestalo.

Vstoupit do diskuse
31
Články odjinud


Články odjinud