3. listopadu 2011 • 14:00

Otec Kvitové: Zůstanu v paneláku, vydělané miliony jsou dcery

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Kvita, otec české tenisové jedničky, světové hráčky číslo dvě a hlavně velmi bohaté mladé slečny, v rozhovoru pro deník Aha! říká, že po úspěchu své dcery na svém životě nic nového měnit nebude. "Ty vydělané peníze jsou její, žádný dům ani honosné dary nechceme," vzkázal.



Na otázku, že jeho dcera letos vydělala téměř 100 milionů korun, v klidu odpovídá, že Petra hlavně letos vyhrála Wimbledon a Turnaj mistryň.

S tím jsou spojené vydělané cifry, ale otec ví, že spoustu peněz odvede ještě na místě. Z Turnaje mistryň 30%, z Wimledonu dokonce 50%, k tomu náklady na trenéry a letadlo...

Samozřejmě si současně uvědomuje, že i přesto zůstává jeho dceři pořádný balík, ovšem koupi rodinného domku rodiče Kvitové neplánují.

"Zůstaneme v paneláku," tvrdí Kvita. "Nás by ani nenapadlo o něco takového žádat. Jsou to peníze Petry a to je její záležitost, my jsme v pohodě a vše zůstane při starém."

Jiří Kvita je povoláním učitel a nikdy doma neřešili, kolik do Petry od malička investovali.

"Bylo to i tím, že jsem Petru trénoval sám. Jako kantor jsem s ní přes prázdniny procestoval celou republiku po turnajích. Brali jsme to i jako dovolenou a platit trenéry by bylo náročné, a možná bychom to ani finančně nezvládli," vzpomíná hrdý otec.

Petra Kvitová líbá pohár pro vítězku na Turnaji mistryň
Petra Kvitová líbá pohár pro vítězku na Turnaji mistryň

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud