21. listopadu 2011 • 05:30

Pokerový milionář Martin Staszko: Při hře hladoví!

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedne si za stůl a hraje karty. To je práce nejlepšího českého pokerového hráče Martina Staszka (35). Borce, který před necelými dvěma týdny vyhrál v Las Vegas 101 milionů korun! Jak vůbec vypadá jeho den při karbanickém turnaji?



Foto 

Blesk byl s ním u stolu na neoficiálním mistrovství světa v Londýně, kde jeho kroky sledoval.

Hlavně se nepřejíst

Po probuzení Martin zamířil na snídani. Nikdy si nedává takovou porci, aby mu praskalo břicho. „Ráno jsem měl vajíčka a najedl se tak, abych nebyl přejedený,“ popisoval snídani ve čtyřhvězdičkovém hotelu Park Plaza v centru Londýna. „Mně by se pak chtělo spát a to by u stolu asi nebylo dobrý.“

12:00 Hurá na šichtu!

Pár kroků a Staszko je na místě. Pokerová místnost je postavena ve filmovém muzeu 50 metrů od hotelu. Po zahájení tak usedá kolem jedné ke stolu. Turnaje bývají několikadenní. Hraje se v průměru 8–9 hodin denně. „Jsou přestávky. Čtvrthodinové a jedna dlouhá. Při hře se jen něčeho napiju. Třeba energetického nápoje.“

17:00 Velká pauza: Jdu se protáhnout!

O velké přestávce, která trvá hodinu, se třinecký rodák zvedl od stolu. „Jdu se trochu protáhnout.“ Zamířil k hlavnímu vchodu, kde se setkal s Piusem Heinzem, svým jediným přemožitelem v Las Vegas. „Vyprávěl mi, že po něm novináři jdou v Německu jako po celebritě,“ řekl Staszko, který měl v té chvíli za sebou asi čtyři hodiny hraní.

Pokerový milionář Martin Staszko: Při hře hladoví!
Pokerový milionář Martin Staszko: Při hře hladoví!

18:30 Vyřazen! Tentokrát nemá ani floka

V USA sto milionů, v Anglii ani koruna. Staszko (i Heinz) byl hned první den z turnaje vyřazen a nedostal se tak na finálový stůl, který by znamenal peněžitou výhru (vítěz bral 4,7 milionu korun). „Mrzí mě to, reprezentoval jsem tu jako jediný Česko. Ale budou zase jiné turnaje,“ pronesl.

20:00 Pochutnal si na číně a pivu

Když Staszko hraje, moc toho nesní. Prakticky vůbec nic. Po vypadnutí proto spěchal na dobré jídlo. Vybral čínskou restauraci a dal si Spicy Beef (nudle s hovězím masem). Chvíli poseděl, napil se oblíbeného piva a pak zamířil odpočívat na hotel. Na zajímavé kouty Londýna neměl po neúspěchu náladu.

22:00 Co jsem udělal špatně? Dobrou!

Ještě v posteli si Martin asi říká, jestli se mohl vyhnout vyřazení. „Byl to hrozně rychlý formát turnaje. Povinné sázky se zvyšovaly moc rychle a mně moc nevyšel úvod turnaje, proto se to tentokrát nepovedlo. Ale takový je poker. Dlouhodobě budu vyhrávat,“ vzkázal Staszko fanouškům.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud