9. prosince 2011 • 13:02

Redaktor Blesku se utkal se Staszkem: Porazil jsem krále pokeru!

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to velká výzva. Zahrát si u pokerového stolu s Čechem, který na slavném turnaji v Las Vegas skončil druhý a přišel si na 101 milionů korun, se jen tak někomu nepoštěstí. Ve středu se nejlepší český hráč Martin Staszko (35) postavil v turnaji novinářům, aby ukázal, čím je tak výjimečný. Vedl si dobře a hodně trápil své soupeře. Na mě však nevyzrál a dokonce jsem v turnaji skončil lépe než on.



Novinářský turnaj probíhal v hlavním sále, kde se tento týden hraje European Poker Tour s dotací 3,5 milionu eur (87 milionů korun)!

Staszko už z prestižní akce vypadl, a tak měl čas utkat se s čtyřicítkou novinářů. Ve hře bylo 800 eur (20 tisíc korun).

Zdálo by se, že pro milionáře z Třince malá motivace, ale to neznáte Staszka. Počínal si, jako by hrál o další pohádkovou sumu. Pronikavým pohledem analyzoval protihráče, nešel bezhlavě do všech her a hlídal si, aby nikdo neodhalil jeho taktiku.

Strach z profíka

Pokerový profík působí jako sympaťák, ale jak si přisedl k mému stolu, měl jsem respekt a myslím, že i většina mých soupeřů. Málokdo se odvážil jít s ním do hry.

Strach, že si na nás smlsne a sebere nám žetony, byl velký. S lehkostí vyřadil několik soupeřů a setkali jsme se i na finálovém stole mezi deseti nejlepšími.

„Někteří soupeři se mě teď bojí a často zahazují karty. Někdo je zase na mě teď moc motivovaný. Nevadí mi to. Přizpůsobím se hře,“ prozradil pokerový milionář.

Martin Staszko na pražském turnaji European Poker Tour
Martin Staszko na pražském turnaji European Poker Tour

Pokoření hvězdy

Povinné sázky se zvyšovaly a žetony mi čím dál víc ubývaly. Jen čekat a doufat v lepší karty by byla cesta do pekel. Při kombinaci krále s devítkou jsem vsadil vše a čekal na reakci Staszka.

Hlavou mi proběhlo, že budu jen dalším jeho zářezem, ale milionář se pousmál a zahodil. Netroufl si dorovnat a odhalit, co mám v ruce.

S průměrnou kombinací jsem vyhrál a znásobil počet žetonů. V další hře už Staszko do hry šel, ale nevyplatilo se mu to a vypadl jako osmý. Bylo na něm znát, že je zklamaný.

Krátce po něm jsem opustil stůl i já. Jen dvě místa od placených pozic. Smutný jsem nebyl. Naopak jsem měl skvělý pocit. Málokterý amatér může říci, že skončil v turnaji lépe než pokerový profík Staszko.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud