19. dubna 2012 • 13:31

Messi, Pistorius, Djokovič... Patří mezi sto nejvlivnějších lidí světa

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký prezident, německá kancléřka. K tomu populární zpěváci, vědci, herci, političtí aktivisté, magnáti, hudebníci. Ti všichni se objevili v letošním vydání stovky nejvlivnějších světových osobností magazínu Time. Mezi lidmi, kteří inspirují, baví a mění svět (jak zní podtitul žebříčku), nechybí ani šest sportovců.



O argentinském fotbalovém kouzelníkovi Lionelu Messim napsala slavná americká fotbalistka Mia Hammová ve svém komentáři: „Je neuvěřitelně talentovaný a pokorný. Donutí vás zadržet dech pokaždé, když se dotkne míče. Má na to, aby se na něj jednou vzpomínalo jako na nejlepšího hráče všech dob.“

Své místo má i jihoafrický běžec Oscar Pistorius, který se i přes podkolenní amputaci dokázal prosadit na atletické mistrovství světa a chce na olympiádu. „Vydobyl si právo soutěžit s nejlepšími na světě. To je definice celosvětové inspirace,“ píše se v komentáři časopisu.

Hon na beznohého atleta Pistoriuse postrádá smysl, se zdravými by měl dál závoditFoto Barbora Reichová Sport

Tchajwanská golfistka Ja-ni Tseng je v pouhých 23 letech světovou jedničkou. Jako nejmladší hráčka mezi muži i ženami dokázala vyhrát pět turnajů kategorie major. „Ale víc než to je uchvacující způsob, jakým vyhrává,“ soudí o ní slavná předchůdkyně Annika Sörenstamová.

Tenisová jednička Novak Djokovič nemůže chybět po své loňské nadvládě nad tenisovým světem a třemi vítězstvími na grandslamech, které podpořil ještě fantastickou obhajobou ve finále letošního Australian Open s Rafaelem Nadalem.
Basketbalista Jeremy Lin vychvaloval hráče amerického fotbalu Tima Tebowa za jeho

postoj na hřišti, ale i v životě. Za víru a pomoc druhým. Hráč New York Knicks, který v této sezoně okouzlil NBA, si sám vysloužil místo v žebříčku jako člověk, který dokázal bořit předsudky.

Je to tam! Fábregas s Messim se radují z úvodního gólu Barcelony
Je to tam! Fábregas s Messim se radují z úvodního gólu Barcelony

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud