17. října 2009 • 08:00

TOP 10 fotbalových vousáčů

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je pouze hrstka hráčů, kteří se navždy zapíší do fotbalových dějin. Buď jsou to rození kanonýři, skvělí brankáři nebo dlouhobě zářící hvězdy svých týmů. Je tu ještě někdo další? Ano, vousáči! Britský The Sun přinesl top deset hráčů s nejkrásnější bradkou!



Těžko se na ně zapomíná! I když jim odešla forma a na trávníku zrovna dvakrát nezářili, přesto zůstávali pro fotbalový svět středem pozornosti! Není řeč o nikom jiném, než o nejslavnějších vousáčích, kteří kdy běhali po fotbalových hřištích.

1. Alexi Lalas

První Američan v moderní fotbalové éře, který nastoupil v italské Serii A. Stabilní člen americké reprezentace, který hájil barvy USA na mistrovství světa v roce 1994. Svět si Alexe Lalase pamatuje především jako muže s kozí bradkou.

Alexi LalasFoto Foto AFP

2. Abel Xavier

Portugalský obránce, který postupně prošel anglickýmy týmy Liverpool, Everton a Middlesbrough. I přes jeho vysoké fotbalové kvality, si ho veřejnost pamatuje více jako muže, který měl extravagantní účesy a nepřehlédnutelnou bradku.

Abel XavierFoto Foto - INT

3. George Best

Postava, která hýbala fotbalovým světem. Už v osmnácti letech si podmanil fanoušky v Manchesteru United a ti ho dodnes považují za nejlepšího hráče, který kdy oblékl jejich dres. Dlouhé vlasy, bradka a extravagantní životní styl. To byl jeden z nejlepších fotbalistů světa George Best.

George BestFoto Foto AFP

4. Trifon Ivanov

Bulharský reprezentant, kterému snad nikdy nechyběl porost okolo brady a proto byl také přezdíván "Bulharský vlk". Nejvíce na sebe upozornil na šampionátu v roce 1994, kde jeho tým skončil na překvapivém čtvrtém místě.

Trifon IvanovFoto Facebook.com

5. Djibril Cisse

Jeho účesy, tetování a obrovský bílý hummer s podobiznou dcery na kapotě jsou slavnější než on sám. Extravagantní fotbalový umělec Djibril Cissé, divoká šelma, kterou lze jen těžko zkrotit.

Djibril CisséFoto Foto AFP

6. Socrates

Považován za jednoho z nejlepších brazilských středopolařů všech dob. Minulý rok byl tenhle zarostlý kouzelník uveden do síně slávy v Brazílii.

SocratesFoto Foto AFP

7. Olof Mellberg

Fotbalový obránce hrající za Aston Villu a kapitán reprezentace Švédska. Mellberg je znám především jako výtečný hlavičkář a toho si cení hlavně ve Švédsku, kde získal v roce 2003 ocenění fotbalista roku.

Olof MellbergFoto Foto AFP

8. Gabriel Batistuta

Stroj na střílení branek! Tak si veřejnost většinou vybaví argentinského kanonýra, který za národní tým vstřelil úctyhodných 56 branek v pouhých 78 zápasech. V italské Sérii A fanoušci milovali jeho vous.

Gabriel BatistutaFoto Foto AFP

 

9. David Beckham

Záložník LA Galaxy je zařazen do TOP 10, ale ve skutečnosti se jedná o takového malého vetřelce. Do této "fotbalové smetánky" nakoukl především díky své ohromné popularitě.

David BeckhamFoto Foto - ČTK

10. Tomáš Ujfaluši

Desítku uzavírá symbolicky již bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši. Ten by sice do společnosti nejzářivějších vousáčů jen těžko pronikl, ale v redakci byl vybrán jako česká jednička a do žebříčku tedy zařazen.

Tomáš UjfalušiFoto ČTK

Myslíte, že by se našel i další český vousáč? Kdo by to byl? Svěřte se nám do diskuze pod článkem

 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud