19. listopadu 2009 • 19:30

Liběna Hlinková prodává barák po Ivanovi

Autor: Blesk Helena Lacinová, Blesk Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vdova po zesnulém legendárním hokejovém kouči Liběna Hlinková prodává barák po milovaném Ivanovi za neuvěřitelných 13 miliónů. Luxusní dům stojí v litvínovské čtvrti Janov.



Liběna s Ivanem Hlinkou zrekonstruovali dům několik měsíců před trenérovou smrtí (v létě 2004 Hlinka zahynul při dopravní nehodě u Karlových Varů). Od té doby v něm bydlela sama.

Fakt, že bude brzy na prodej, naznačila Hlinková na jaře letošního roku, kdy přestěhovala urnu manžela ze zahrady domu na starý Olšanský hřbitov v Praze. „Jednou ho budu muset pustit, protože jeho provoz je moc drahý,“ tvrdila tehdy.

Rok se ani nesešel s rokem a už je to tady. Hacienda, v které nechybí bazén a k níž náleží rozlehlá zahrada s umělým vodopádem a jezírkem, je od 11. listopadu v nabídce jedné realitní kanceláře.
Cena? 12 800 000 korun.

Liběna Hlinková se rozhodla vydělat pár milionů...Foto Barbora Reichová SPORT

„Vím o tom, volala mi to jedna známá. Hlavně že když jsme řešili dědictví, snažila se Liběna cenu sklepnout na co nejníže! Tehdy byl odhad pět milionů,“ podivuje se Hlinkův syn Ivan, jenž s macechou od otcovi smrti nevychází dobře.

„A to tenkrát okolo domu dělala takové divadlo! Zřídila hrob na zahradě a tvrdila, že ho nikdy neprodá,“ pohoršuje se Ivan Hlinka mladší. „Ale já své dostal – chalupu v Andělské hoře.“

Liběna Hlinková se brání: „Od Ivanovy smrti uplynulo už více než pět let. Nebylo to lehké rozhodnutí, dlouho jsem ho odkládala, ale věděla jsem, že jednou musí přijít.“

Místní si myslí, že za tak vysokou cenu dům v lokalitě blízko problémového sídliště plného nepřizpůsobivých lidí neprodá.

Pokud se jí to podaří, bude muset přestěhovat nejen nábytek, ale i Hlinkovu soukromou síň slávy, kterou v jedné z místností po smrti manžela zřídila.

Vdova po kouči olympijských vítězů z Nagana vilu stále užívá. Uvolnění nemovitosti je podle makléře prý zatím předčasné.

"U takovéto luxusní nemovitosti chceme znát způsob platby. Do kdy zaplatíte a další podrobnosti, takže není kam spěchat," upřesňuje odborník.

Ve vile nechybí ani luxusní bazén
Ve vile nechybí ani luxusní bazén


Nabídka z realitky

Zastavěná plocha: 549 m2

Užitná plocha: 596 m2

Plocha parcely: 2669 m2

Druh budovy: cihlová

Stav objektu: velmi dobrý

Dispozice: atypická

Umístění objektu: klidná část obce

Topení: lokální – elektrické

Vodovod: ANO

Kanalizace: ANO

Plyn: NE

Elektřina: ANO

Občanská vybavenost: úplná občanská vybavenost

Cena: 12 800 000 Kč

Vstoupit do diskuse
19
Články odjinud


Články odjinud