15. ledna 2014 • 22:00

Hantuchová: Nejdelší zápas Australian Open? Tvrdě dřu, jsem připravená

Autor: ixs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřicetistupňové vedro a konec v nedohlednu. Tak vypadal zápas 2. kola na Australian Open mezi Danielou Hantuchovou a Karolínou Plíškovou. Z vítězství se nakonec radovala zkušenější favoritka ze Slovenska. "Jsem hrdá, že jsem zvládla tak těžký zápas."



Teploměr ukazoval 41 stupňů, ale tenistky bojovaly až do konce. "Proto tak tvrdě dřeme v přípravě, abychom byly připravené na tyto dny," prozradila recept Hantuchová na svém Twitteru. Zápas trval 3 hodiny a 15 minut, o nejdelší zápas grandslamu však nejde!

Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS
Delší utkání na Australian Open sehrála v roce 2010 Češka Barbora Záhlavová-Strýcová, která v 1. kole porazila Rusku Reginu Kulikovovou po setech 7-6(5), 6-7(10), 6-3. Zápas trval 4 hodiny a 19 minut!

Rekord grandslamu má ale na svědomí Italka Francesca Schiavoneová, která potřebovala 4 hodiny a 44 minut, aby udolala ruskou soupeřku Světlanu Kuzněcovovou.

Legendární zápas se odehrál v roce 2009 a boj o čtvrtfinále vyhrála Italka po setech 6-4, 1-6, 16-14. Je to druhý nejdelší zápas historie ženského tenisu.

Vůbec nejdelší utkání se odehrálo ve Virginii v roce 1984, kdy proti sobě v 1. kole nastoupily Američanky Vicki Nelson Dunbarová a Jean Hepnerová. První jmenovaná zvítězila poměrem 6-4, 7-6 (13-11).

Jen tie-break v druhém setu trval téměř 2 hodiny a celkový čas hry se vyšplhal na 6 hodin a 31 minut. O jeden z bodů se hrálo neuvěřitelných 29 minut.

Unavená Hantuchová zdraví diváky
Unavená Hantuchová zdraví diváky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud