Pavel Novotný
15. ledna 2014 • 11:00

Česko-slovenská bitva nadchla Austrálii. Set se hrál 2 hodiny!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děsivé vedro, při kterém kolabují nejen diváci a sběrači, ale i špičkově trénovaní tenisté. S tím vším se musely vypořádat ve druhém kole Australian Open v česko-slovenském souboji i Karolína Plíšková a Daniela Hantuchová. Jejich souboj končil až  po neskutečném dramatu ve třetím setu, který vyhrála Slovenka 12:10. Zápas trval tři hodiny a patnáct minut!



Duel mistra proti učedníkovi. Tak se na utkání druhého kola Australian Open mezi Hantuchovou a Karolínou Plíškovou dívala domácí média.

O devět let starší Slovenka, které na žebříčku patří 33. pozice, byla proti sedmdesáté hráčce světa jasnou favoritkou. Česko-slovenský mač však přinesl navzdory očekávání obrovský boj, na který se jen tak nezapomene.

První set ovládla podle předpokladů bývalá pátá hráčka světa v poměru 6:3 za 46 minut.  Na kurtu číslo třináct se však poté rozpoutala opravdová bitva.

Juniorská vítězka Australian Open z roku 2010 našla na agresivní hru Slovenky recept a druhý set především díky vítězným forhendovým úderům získala ve stejném poměru 6:3 za 36 minut.

Unavená Hantuchová zdraví diváky
Unavená Hantuchová zdraví diváky

Zápas se hrál ve 41 stupních

I tento zápas se hrál v pravé australské sauně. Teplota dosahujících 41 stupňů ve stínu nutila obě hráčky k maximální úspoře sil.

Bitva, která se odehrála především od základní čáry, však příliš mnoho času oběma hráčkám na odpočinek nedávala.

Po druhém setu měly obě tenistky díky vedrům desetiminutovou přestávku, navíc teplota s přibývající oblačností přeci jen klesla. O to větší řež se ve třetím setu rozpoutala.

Slovenka se dostala do vedení 3:1, dobře podávající rodačka z Loun stihla vyrovnat. A protože se na Australian Open nehraje v rozhodující sadě tiebreak, dočkali se fanoušci nefalšovaného tenisového dramatu.

Nekonečná bitva

Obě bojovnice si od té doby držely svůj servis. Favorizovaná Hantuchová se snažila aktivní hrou dostat Češku pod tlak, ta však odpovídala stejně důrazně. S přibývajícím časem začal mít každý bod cenu zlata.

Po více než třech hodinách boje se o devět let starší Slovenka dostala do vedení 11:10, následné podání česká hráčka už zvládnout nedokázala a podlehla 10:12. Třetí sada trvala neuvěřitelnou jednu hodinu a 53 minut, celý zápas 3 hodiny a 15 minut.

Na vyřízenou Hantuchovou tak čekají ve třetím kole hned dva soupeři. Kromě světové jedničky Sereny Williamsové, s kterou má negativní bilanci 1:8, i obrovská únava.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud