23. ledna 2014 • 13:25

To je škoda! Berdych končí, s Wawrinkou rozhodly tiebreaky

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

K vysněnému grandslamovému triumfu nedojde. Tomáš Berdych na Australian Open vypadl v semifinále. Stanislasi Wawrinkovi podlehl po setech 3:6, 7:6, 6:7, 6:7. Vyrovnanou bitvu rozhodly tiebreaky, poslední dva ovládl švýcarský tenista. Ten si ve svém prvním grandslamovém finále kariéry střetne s lepším z dvojice Federer, Nadal.



V Rod Laver Areně rozhodovaly minimální detaily. Oba hráči celý zápas skvěle servírovali. Berdych se za více jak tři hodiny dostal k jedinému brejkbolu, který neproměnil. Wawrinka využil jeden z nabídnutých čtyř, který proměnil v první sadě.

"Nemám slov, je to úžasné. Dlouho jsem tvrdě pracoval na tom, abych se jednou do finále dostal," řekl na dvorci po zápase Wawrinka. "Berdych hraje velmi agresivně, bylo to těsné," dodal.

Tři ze čtyř sad nakonec rozuzlily závěrečné tiebreaky. První s přehledem ovládl český tenista, další dva už ale řídil agresivnější Švýcar. V druhé zkrácené hře mu pomohly dvě dvojchyby Berdycha, lépe si počínal i v závěrečném čtvrtém setu.

Tomáš Berdych se přes veškerou snahu druhého finále grandslamu kariéry nedočká, naopak na svou premiéru o cenný titul se bude chystat Wawrinka. Osmadvacetiletý oblíbenec australského publika se utká s lepším z dvojice Nadal, Federer.

Druhý semifinálový boj tenisových velikánů je v plánu zítra dopoledne (začátek 9:30 SEČ). V sobotu odehrají finále ženy (Cibulková - Na Li), v neděli turnaj uzavře finálový souboj mužů. Pokud uspěje Federer nad Nadalem, půjde o pikantní švýcarské finále.

Australian Open, výsledky:

semifinále muži:

Berdych (7, ČR) - Wawrinka (8, Švýc) 3:6, 7:6, 6:7, 6:7

Čtyřhra - semifinále:

Butorac, Klaasen (USA/JAR) - Nestor, Zimonjič (8-Kan./Srb) 6:2, 6:4,
Kubot, Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Llodra, Mahut (13-Fr.) 6:4, 6:7 (10:12), 6:3.

Ženy: Dvouhra - semifinále:

Na Li (4-Čína) - Bouchardová (30-Kan.) 6:2, 6:4,
Cibulková (20-SR) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6:1, 6:2.

Zklamání. Tomáš Berdych prohrál s Wawrinkou v tiebreaku třetí set
Zklamání. Tomáš Berdych prohrál s Wawrinkou v tiebreaku třetí set

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud