21. ledna 2015 • 14:32

Sahal po senzaci, přesto uznal servis. Nadal smekl před soupeřem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle bitvu se v Melbourne bude dlouho vzpomínat. O největší show 3. dne Australian Open se postaral Rafael Nadal. Španělský tenista měl velké problémy už ve 2. kole. Třetí nasazený hráč a vítěz z roku 2009 prohrával s hráčem z kvalifikace Timem Smyczekem 1:2 na sety, Nadal si sáhl až na úplné dno sil, Američana udolal v pěti setech 6:2, 3:6, 6:7, 6:3 a 7:5 po čtyřech hodinách a 12 minutách. Po zápase ocenil i gesto fair play, které v rozhodující sadě ukázal americký kvalifikant.



"Nebyl jsem v ideální pohodě. Byl to z mé strany tenhle večer velký boj, ale snažil jsem se hrát svoji hru a jít míč po míči," řekl na kurtu Nadal, který podstoupil loni v listopadu operaci slepého střeva a letos zatím nehraje v oslnivé formě.

Po relativně jasné první sadě Nadal další dva sety ztratil. Až 112. hráč světa Smyczek trápil Španěla drtivým forhendem a dobrým podáním. Čtvrtý set Nadal získal díky jedinému zisku servisu soupeře, který ale stále držel s favoritem krok.

V jedenácté hře závěrečné sady Nadal prorazil Američanovi servis a šel podávat na vítězství. Za stavu 30:0 ohlásil rozhodčí aut, Nadalovi ale do prvního servisu křikl neurvalý fanoušek. Smyczek svolil k tomu, aby Nadal opakoval první podání. "Tim je opravdový džentlmen. Tohle by za stavu 5:6 v pátém setu a po čtyřech hodinách hry udělal málokdo," ocenil Nadal.

Španěl i díky gestu soupeře pak vedl 40:0, ale první tři mečboly nevyužil. Až při tom čtvrtém uspěl, klesl radostí na kolena a opřel hlavu o zem, jako kdyby vyhrál celý turnaj. Jeho příštím soupeřem bude přemožitel Lukáše Rosola Izraelec Dudi Sela.

Naposledy Nadal na grandslamu otočil nepříznivý vývoj zápasu z 1:2 na 3:2 před čtyřmi lety. Tehdy v 1. kole antukového Roland Garros porazil Johna Isnera.

Tim Smyczek v utkání 2. kola Australian Open proti Rafaelu NadaloviFoto EPA

Španělská tenisová jednička Rafael Nadal měl v utkání s Američanem Smyczkem velké bolesti
Španělská tenisová jednička Rafael Nadal měl v utkání s Američanem Smyczkem velké bolesti

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud