28. ledna 2017 • 04:50

Poslední střetnutí Nadala s Federerem. Hrát nemohli, pinkali jen s juniory

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Roger Federer a Rafael Nadal postoupili do nedělního finále Australian Open, překonali víc než "jen" dosavadních šest překážek v podobě soupeřů na grandslamu. Před vzájemou bitvou si připomněli své poslední velké setkání, když loni v říjnu společně otvírali Nadalovu tenisovou akademii na Mallorce. V té době ani jeden nemohl kvůli zdravotním problémům hrát profesionální tenis a málokoho napadlo, že by dva velikáni ještě měli na postup do finále grandslamu.

 



Oba si na ten moment po postupu ze semifinále vzpomněli. „Loni jsem přijel na otevření Rafovy akademie a říkali jsme si, že bychom mohli udělat nějaký charitativní zápas. Já jsem chodil jen na jedné noze, on měl zraněné zápěstí. Takže jsme si zapinkali s pár juniory a nic víc jsme nemohli. Je to pro nás velmi speciální turnaj,“ pochvaloval si Federer po pětisetové bitvě se Stanislasem Wawrinkou.

"Tehdy jsme ani jeden nemysleli, že budeme mít šanci být znovu ve finále, zvlášť hned v prvním v roce. A stalo se," připojil se Nadal. "Cítím, že naše rivalita nezasahuje jen do tenisového prostředí. O finále mluví lidé i mimo náš svět, to je pro náš sport jen dobře. Je výborné, že jsme se vrátili," pochvaloval si španělský tenista.

Ještě v říjnu se na tenisový kolotoč dívali z uctivé vzdálenosti. Federer ukončil sezonu kvůli problémům s kolenem, Nadala do plné zátěže nepustilo bolavé zápěstí.

Rafael Nadal na podzim pozval Rogera Federera, aby s ním na Mallorce otevřel vlastní tenisovou akademii
Rafael Nadal na podzim pozval Rogera Federera, aby s ním na Mallorce otevřel vlastní tenisovou akademii

Místo toho, aby bušili do míčků, oblékli drahé obleky a věnovali se jiným činnostem. Nadal v říjnu na rodné Mallorce otvíral vlastní tenisovou akademii, na slavnostní den přijal pozvání i jeho věčný rival ze Švýcarska.

„Milý Rogere, moc ti děkuji za podporu při oficiálním otevření akademie. Dnes je to pro mě, mou rodinu i můj tým nezapomenutelný den. Ani si neumíš představit, jak moc si ceníme toho, že jsi tu s námi,“ děkoval španělský antukář.

V tu dobu asi nikoho nenapadlo, že už za tři měsíce budou oba znovu na kurtu. V plné síle, navíc takové, že dojdou až do finále Australian Open. V neděli to bude přesně 102 dnů, co spolu strávili den na Mallorce jako tenisoví lazaři. Teď se v Melbourne chystají na velkou bitvu.

Právě tady se spolu o grandslamový titul utkali naposledy, v roce 2009 zvítězil v pětisetovém dramatu Rafael Nadal. Kdo zvedne pohár tentokrát? Utkání sledujte v neděli od 9:30 na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud