15. dubna 2011 • 13:07

Semifinále Fed Cupu zahájí v Belgii Kvitová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová zahájí v Charleroi boj českých tenistek v semifinále Fed Cupu proti Belgii. Zápas s Kirsten Flipkensovou v hale Spiroudome začne ve 13:30 a po něm k druhé sobotní dvouhře nastoupí Barbora Záhlavová-Strýcová a Yanina Wickmayerová. Rozhodl o tom dnešní los.



V nedělních dvouhrách by se měly nejprve utkat jedničky Kvitová s Wickmayerovou a následně dvojky Záhlavová-Strýcová a Flipkensová. Do čtyřhry jsou nahlášeny Záhlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou a z belgické strany An Sophie Mestachová a Alison van Uytvancková. Kapitáni ale mohou nedělní nominace změnit.

Česky jsou při neúčasti zraněné světové dvojky Kim Clijstersové favoritkami utkání. Kapitán Petr Pála postrádá v týmu Lucii Šafářovou, která kvůli svalovému zranění odjela z Belgie ve středu.



Na pozici dvojky proto vybral Záhlavovou-Strýcovou, ale je teoreticky možné, že do nedělní dvouhry místo ní nasadí Lucii Hradeckou, aby se mohla Záhlavová-Strýcová soustředit na případně rozhodující čtyřhru s Benešovou.

V semifinále Fed Cupu jsou Češky potřetí za sebou, ale loni jasně prohrály v Itálii a o rok dříve podlehly Američankám, ačkoliv měly v rozhodující čtyřhře mečbol. Finále ženské obdoby Davisova poháru hrály české tenistky naposledy v roce 1988 ještě pod hlavičkou Československa.

V jediném dosavadním vzájemném duelu Belgie v roce 1989 prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy. Vítěz víkendového utkání narazí v listopadovém finále na lepšího z dvojice Rusko, Itálie.

Sledovat snahu českých tenistek bude možné v obou dnech na sportovním kanálu ČT4.

Program zápasů:

Belgie - Česká republika (Charleroi - hala Spiroudome, tvrdý povrch):
Sobota 16. dubna: 13:30 Flipkensová (106. WTA) - Kvitová (18.), Wickmayerová (23.) - Záhlavová-Strýcová (49.).
Neděle 17. února: 13:30 Wickmayerová - Kvitová, Flipkensová - Záhlavová-Strýcová; Mestachová, Van Uytvancková - Benešová, Záhlavová-Strýcová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud