Pavel Novotný
31. března 2012 • 04:00

Tipsarevič věří v úspěch i bez Djokoviče: Milujeme svoji vlast!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžký souboj o postup do semifinále čeká o příštím víkendu české tenisty. A to i přes fakt, že Srbům bude chybět světová jednička Novak Djokovič. Přesto se vítězové Davisova poháru z roku 2010 rozhodně necítí předem poraženi. "Milujeme svoji zemi a uděláme vše pro postup," netají ambice jednička týmu Janko Tipsarevič.



 "Moje nejoblíbenější turnaje jsou Wimbledon a Monte Carlo, ale hrát Davis Cup, to je něco absolutně mimořádného. Nemohu se dočkat, až to začne," říká světová devítka.

"Tenis je individuální sport, i během Davis Cupu jste na dvorci sami, přesto je to něco absolutně jiného. Atmosféra je jedinečná, neopakovatelná. Pokaždé si to užívám, říká rodák z Bělehradu.

Vítěz dvou turnajů na okruhu ATP a účastník posledního Turnaje mistrů věří v sílu svého týmu i bez Djokoviče. "Moji kolegové v týmu jsou mí nejlepší přátelé i mimo dvorec. Čas strávený v týmu si prostě užívám."

Janko Tipsarevič se před dvěma lety stal srbským hrdinouFoto Reuters

"Nehrajete jen za sebe, jak je to běžné na okruhu, ale za celou svou vlast, ten tlak je úplně jiný. Nemůžu slíbit, že vyhraju, ale udělám to nejlepší, abych pro moji zemi získal body a pomohl k postupu," věří v úspěch Tipsarevič.

"Na druhou stranu, když zápas prohraju, je tady třeba Viktor (Troicki) nebo další kluci, kteří mohou situaci zachránit. V tom je krása týmové soutěže, jako je Davis Cup. Vzpomínám, když jsme v roce 2010 vyhráli celou soutěž. Byl to neuvěřitelný pocit," říká srbská opora.

A pokračuje: "I když nemáme zase tolik hráčů, ti, co v týmu jsou, dokážou porazit kohokoliv a hrát na všech površích. To je naše obrovská výhoda," posílá Berdychovi a spol. varování Srb.

A jak vidí rozložení sil před čtvrtfinálovým mačem s domácími Čechy? "Češi jsou mírným favoritem. Viděl bych to tak na 60:40 v jejich prospěch. Mají výhodu v domácím prostředí, hraje se v hokejové aréně pro 18 tisíc diváků, to bude fantastická kulisa. Bude plno, moc se na utkání těším," uzavírá devátý hráč světa.

Janko Tipsarevič dobíhá jeden z balonů v utkání s Tomášem Berdychem
Janko Tipsarevič dobíhá jeden z balonů v utkání s Tomášem Berdychem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud