6. dubna 2012 • 17:05

Berdych rozdrtil neškodného Troického, Štěpánek padl v pěti setech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE DAVIS CUPU | Čeští tenisté hrají  ve čtvrtfinále Davisova poháru se Srbskem 1:1 na zápasy. První bod dnes získal sedmý hráč světa Tomáš Berdych, který na antuce v pražské O2 areně porazil Viktora Troického hladce 6:2, 6:1 a 6:2. Ve druhém podlehl v pěti setech Radek Štěpánek Tipsarevočovi.



Šestadvacetiletý Berdych si na Troického před zápasem věřil a na kurtu do puntíku naplnil svůj plán. Spoléhal na dobrý servis, agresivní hru odzadu a skvělé returny. Frustrovaný Troicki, který zápas začal dvojchybou, se na odpor nezmohl.

"Dal jsme do toho všechno. Lidi mě hnali a nejlepší možnou věcí, jak se jim odvděčit, byl můj výkon a zisk prvního bodu," řekl Berdych v rozhovoru České televizi.

Zaplněné ochozy mohly Berdychův suverénní triumf slavit už za hodinu a 50 minut. Český hráč si pomohl 34 vítěznými údery, hlavně z forhendu, a načal čtvrtou desítku výher v soutěži. Ve dvouhře zvítězil poosmnácté a byla to jeho výsledkově nejsnazší daviscupová výhra v kariéře.

Srbové hrají v Praze bez světové jedničky Novaka Djokoviče, který se letos rozhodl, že si do olympijských her v Londýně dá od Davisova poháru pauzu.

ČR - Srbsko 1:0 po úvodní dvouhře
Berdych - Troicki 6:2, 6:1, 6:2,



Zaplněná O2 aréna
Zaplněná O2 aréna

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud