6. dubna 2012 • 23:15

Ostuda po prohře Štěpánka! Tipsareviče naštvaly urážky a prostředníček

Autor: frc, jj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO, VIDEO | Místo vedení 2:0 na zápasy a epochálního triumfu českého daviscupového týmu přišla hodně bolestivá prohra s emotivním závěrem. Ztroskotání Radka Štěpánka na raketě Janka Tipsareviče v poměru 7:5, 4:6, 4:6, 6:4 a 7:9 neskončilo posledním míčkem. Tečku znamenalo ne zrovna sportovní chování domácího tenisty. Vlažné podání ruky a sprostá nadávka. Alespoň to tvrdí srbská strana.



Radek Štěpánek měl na dosah jeden z největších triumfů kariéry. Bojoval, dřel, a i když byl jeho zápas s Jankem Tipsaravičem ostře vyhecovanou řeží, vše probíhalo v mezích sportovní bitvy. Až do posledního vítězného míčku v podání srbského tenisty, který na českou stranu sítě přivolal frustraci. Místo nadějného vedení přišlo vyrovnání soupeře a vyčerpání klíčového muže pro sobotní čtyřhru, která začne v 15 hodin.

Český hráč prohrál čtvrtou ze šesti pětisetových bitev v Davis Cupu. Navzdory skvělému výkonu v rozhodujících chvílích nevyužil tři mečboly a za stavu 7:7 v poslední sadě udělal dvě dvojchyby. Proto u něj převládlo fyzické i psychické vyčerpání, zlost na všechno. A hlavně na protivníka, jemuž se chtěl pomstít za drsnou porážku ze semifinále 2010 v Bělehradě.

Podání ruky u sítě sice proběhlo, ale od českého tenisty bylo velmi ledabylé. Přišlo hodně z dálky. Navíc prý z jeho úst přistála podle srbské strany na hlavu Tipsareviče hodně ostrá nadávka, což si s ním chtěl Srb hned u sítě velmi jasně vyříkat. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že se na soupeře vrhne. Naštěstí se udržel.

„Znáte Radka Štěpánka? Pak vám musím říct, jaký je to člověk. Tohle jsem nikdy, ale opravdu nikdy nezažil. Řekl mi něco opravdu hodně ošklivého. První slovo bylo smradlavá, to druhé pak velmi sprosté. Měl na mysli ženské přirození,“ popisoval osmý hráč světa.

VIDEO: Po utkání přišly na řadu hádky

Srbové byli po více než pětihodinovém duelu šťastní, ale vedle toho velmi rozčarovaní z událostí. „Neříkám, že jsem Stefan Edberg mužského tenisu, ale tohle bych neudělal,“ nevěřil Tipsarevič. „Podával jsem mu dlaň, ale on mi nastavil svou se vztyčeným prostředníčkem,“ předváděl Tipsarveič soupeřovu zkroucenou ruku ve vulgárním gestu.

Česká strana, jež přišla před novináře jako první, dělala, jakoby se nic nestalo. „Ruce jsme si normálně podali, Nevím, proč se na mě sápal,“ pravil muž, jenž do boje v Davis Cupu nastoupil ve speciálním dresu s originálním znakem českého lva. A proč na něj Tipsarevič gestikuloval? „Asi měl radost, že po pěti hodinách vyhrál. Ještě aby jí neměl.“

Zda tím pro něj celá záležitost skončila, se ukáže hned v dalším zápase. Štěpánek s Tipsarevičem mohou proti sobě dnes nastoupit ve čtyřhře.

Radek Štěpánek padl v pěti setech
Radek Štěpánek padl v pěti setech

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud