10. dubna 2012 • 04:58

Pí*a? Tipsarevičovi jsem řekl nepodváděj (=cheat), tvrdí Štěpánek

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Až opadnou emoce, zajdu za Jankem, abychom si vše vyříkali,“ slíbil Radek Štěpánek na konci daviscupového víkendu. „S tím člověkem už v životě nepromluvím,“ odpověděl mu nasupený Janko Tipsarevič. Tak končila kauza „prostředníček“, jež udělala z daviscupového utkání Česko – Srbsko málem diplomatický incident.



Osmý hráč světa Tipsarevič je přesvědčený, že ho Štěpánek po pátečním singlu vulgárně urazil. Slovně i gestem při podání rukou u sítě. Třiatřicetiletý Štěpánek však kategoricky odmítá, že Srba nazval „smradlavou píč..“.

„To, co se rozjelo po pátečním zápase s Jankem, mě mrzí. Byla v tom spousta emocí. Pouze jsem mu řekl, že nebylo potřeba, aby šidil. Ta slova zní v angličtině ´you don´t need to cheat´. A jestli si to spojil s tím slovem, se kterým si to spojil, je bohužel špatně,“ uvedl Štěpánek ve videu na facebookové stránce českého daviscupového týmu. V neděli po utkání před novináře mluvit nepřišel, ačkoliv to bývá zvykem.

Závěr utkání přinesl velké emoceFoto Pavel Mazáč (Sport)

Tipsarevič však nadále stál za svým důkazem: fotografií, jíž publikoval na Twitteru. Na ní mu Štěpánek podával pravici v gestu, při němž měl vztyčený prst.

„Viděli jste fotku? Viděli jste jeho vztyčený prst? Co řekl na tohle?“ ptal se v neděli. „Kdyby byl chlap, omluvil by se.“

Podle Štěpánka šlo o běžné podání ruky. „Normálně jsem mu podal ruku a jestli jsem měl po podání ruky prst v takové poloze, jaké jsem ho měl, nebyl to určitě úmysl. Myslím si, že když se tohle dělá, dělá se to úplně jiným způsobem. Nebyl v tom úmysl urazit ho,“ stojí si na svém český tenista.

Štěpánek se ke  kauze podrobněji vyjádřil až po skončení utkání. „Až emoce opadnou, určitě za Jankem zajdu, abychom si to vyříkali a uvedli mezi sebou všechno na správnou míru,“ sliboval, že potetovaného Srba při nejbližším společném turnaji vyhledá.

Pokud Tipsarevič vyplní to, co slíbil, bude však mluvit do hluchých uší. A mezi srbskými tenisty už mnoho přátel, mezi které dosud řadil i Novaka Djokoviče, asi nenajde. Po sobotní čtyřhře mu nepodal ruku Ilja Bozoljac, Nenad Zimonjič ho zpražil drtivým odsudkem.

Tipsarevič byl na hlavního rozhodčího pořádně nabroušenýFoto Reuters

„Na  okruhu se pohybuji již dlouho a vím, že takové chování můžete od Štěpánka čekat. Mimo kurt je někdy ok, ale při zápasech se chová špatně. Skoro bych řekl nejhůř ze všech tenistů. I tak jsem byl ale šokovaný tím, co provedl,“ pravil šestý deblista planety.

Zhrzení Srbové vinili Štěpánka, ne celý český tým. Tipsarevič ocenil v neděli Tomáše Berdycha i pražské publikum za férovost, rozlučka mužstev prý proběhla bez problému.

„Neviděl jsem vůbec žádnou nevraživost. Dokonce nám po zápase jejich hráči přišli pogratulovat. Neměl jsem s nimi jediný problém,“ popisoval kapitán Jaroslav Navrátil.

Radek Štěpánek v rozepři s rozhodčím Pascalem Mariou, za ním trenér Jaroslav Navrátil
Radek Štěpánek v rozepři s rozhodčím Pascalem Mariou, za ním trenér Jaroslav Navrátil


Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud