15. září 2012 • 22:22

Finále se ještě přiblížilo! Del Potro už v neděli hrát nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský tenista Juan Martín del Potro nenastoupí kvůli zraněnému zápěstí v neděli v semifinále Davisova poháru proti české jedničce Tomáši Berdychovi. Šestého hráče světa nahradí Carlos Berlocq, kterému patří v žebříčku ATP 54. místo. Český tým vede po dnešním vítězství ve čtyřhře v Buenos Aires 2:1 a k postupu do finále mu stačí získat jeden bod.



"Rozhodující bude, kdo nakonec nastoupí. Nezabýváme se tím, rozhodující je získat třetí bod a jedno proti komu," řekl ČTK český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho protějšek Jaite může nominaci změnit nejpozději hodinu před zápasem, který má v neděli začít v 15:45 SELČ.

Šestadvacetiletý Berdych porazil v pátek v pětisetovém dramatu Juana Mónaka, byl ústřední postavou čtyřhry a hrál semifinále nedávného US Open. Z tohoto pohledu je favoritem utkání s Berlocqem a Češi jsou papírově blízko finále.

S Berlocqem se Berdych střetl dvakrát a oba zápasy vyhrál. Letos uspěl na antuce při Světovém poháru v Düsseldorfu, kde zvítězil 2:1 na sety.

Pokud Berdych vyhraje, posune české tenisty do finále, které se uskuteční v polovině listopadu. Berdych by tak napodobil Ivana Lendla, který v roce 1980 zařídil v semifinále v Argentině rovněž tři body a tenisté pak soutěž vyhráli.

Del Potro přijel do Buenos Aires s infekcí v zápěstí a za celý týden toho moc nenatrénoval. V pátek přesto dokázal ve třech setech porazit Radka Štěpánka. Lékaři ale Del Potra varovali, že by měl raději mít patnáct dnů klid, jinak si může přivodit vážnější zranění.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud