18. září 2012 • 17:00

Nadal nenastoupí, tuší před finále se Španělskem kapitán Navrátil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Pečlivě vybrat povrch chtějí tenisté, aby zvýšili své šance na triumf v Davisově poháru. O slavnou salátovou mísu budou hrát v půlce listopadu doma proti Španělsku a jisté je, že na antukové mistry nezvolí pomalý kurt.



"Povrch by měl být určitě tvrdý," řekl jasně kapitán Jaroslav Navrátil po dnešním příletu z Argentiny, kde jeho tým vyhrál semifinále 3:2 na zápasy. Faktem je, že Španělsko v poslední době prohrálo jen na rychlém povrchu a venku.

Navrátil vybere ideální povrch dohromady s hráči Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem, na nichž úspěch stojí. "Budu jim volat do Šanghaje, jak se kluci rozmysleli. Musíme zvážit všechna pro a proti," řekl Navrátil.

Tvrdý povrch je jasnou volbou, otázkou je jeho rychlost. David Ferrer, který je při zranění Rafaela Nadala jedničkou Španělů, umí hrát na každém povrchu. "Je všude šikovný, proto se musíme při výběru dívat spíše na jejich případného druhého hráče a zvolit povrch správně, aby nám vyhovoval co nejvíc," řekl kapitán.

Dvojkou Španělska může být Nicolás Almagro, ale teoreticky na rychlém povrchu rovněž Feliciano López. Ten totiž vede vzájemnou bilanci nad Berdychem 4:3 a dvakrát českou jedničku porazil na rychlém povrchu a jednou na koberci.

"Španělé mají na výběr šestici hráčů a určitě si s nominací počkají podle naší volby povrchu," řekl Navrátil. Je totiž možné, že Alex Corretja vynechá kvůli rychlému povrchu deblovou dvojici Marc López, Marcel Granollers a nominuje právě Feliciana Lópeze a k němu Fernanda Verdaska. "Marc López, Granollers jsou nebezpečný debl, ale na rychlém povrchu by Marc nestíhal své forhendy," řekl Navrátil.

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil si myslí, že Nadal ve finále nenastoupí
Video se připravuje ...

Nadal do konce roku nenastoupí, myslí si kapitán

Důležitý pro vývoj finále bude případný Nadalův start. Třetí tenista světa od prohry ve Wimbledonu s Lukášem Rosolem kvůli problémům s kolenem nehraje. Údajně by chtěl stihnout Turnaj mistrů v Londýně, po němž následuje právě finále Davisova poháru.

"Vypadá to, že Rafa asi do konce roku hrát nebude," slyšel Navrátil od rozhodčího Sorena Frimmela, který mluvil s Nadalovým manažerem. "Pokud nebude hrát Rafa Masters, tak Davis Cup hrát určitě nebude. Nadal je ale takový, že Davis Cup hrát chce, takže uvidíme a počkáme si, jak to dopadne," dodal český kapitán.

Před finálovým duelem bude Navrátil pečlivě sledovat výkony Berdycha i Štěpánka a především jejich zdravotní stav. "Určitě budu trnout, protože jsou to dva stěžejní hráči a únava fyzická i psychická bude narůstat a bude důležité, kdo bude na finále v jakém stavu," řekl Navrátil. Za hráči pojede na turnaj do Paříže.

"Věřím, že se kluci určitě dobře připraví a na finále se na turnajích dobře rozehrají," doplnil.

Daviscupové finále se blíží každým dnem, Navrátil byl ale stále ještě plný vítězství na horké argentinské půdě. "Kluci to v té atmosféře neskutečně zvládli a je to jedno z nejdůležitějších vítězství. Tohle je obrovský úspěch," řekl kapitán.

Těsné objetí daviscupových parťáků. Radek Štěpánek děkuje za vítězství Tomáši Berdychovi
Těsné objetí daviscupových parťáků. Radek Štěpánek děkuje za vítězství Tomáši Berdychovi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud