2. října 2012 • 17:20

Lendl dal košem McEnroeovi a přiletí na finále Davis Cupu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český daviscupový tým požene ve finále proti Španělsku (16.-18. 11.) přímo v pražské O2 Areně i Ivan Lendl. Vítěz salátové mísy z roku 1980 kvůli tomu zrušil exhibici s Johnem McEnroem v San Jose a věří, že bude moci v Tomáši Berdychovi a spol. oslavovat své nástupce.



„Jsem velice rád, že se klukům podařilo vyhrát v Argentině, což se nám podařilo před 32 lety také. A doufám, že se jim to stejně jako tehdy nám podaří dotáhnout do konce tady v Praze,“ řekl dvaapadesátiletý Lendl na tiskové konferenci.

Do Prahy se přesune přímo z Turnaje mistrů v Londýně, kde bude doprovázet svého svěřence Andy Murrayho. Účast nejlepšího českého tenisty historie je do značné míry prací Miroslava Černoška, šéfa pořádající agentury Česká sportovní.

„Musel jsem na Ivanovi zapracovat. Nejdřív mi k finále poměrně rychle pogratuloval a oznámil, že bohužel nemůže být přítomen. Říkal jsem mu, že s ohledem na naši spolupráci, protože už chystáme projekty na příští rok, by bylo dobré, aby tady byl. A tak si to zařídil,“ popisoval Černošek.

Ivan Lendl se zúčastní finálového boje českých tenistů se Španělskem
Video se připravuje ...

Poslední české finále v roce 2009 ve Španělsku pošpinila kauza „klauniáda“, jak tehdy Tomáš Šmíd nazval necitlivé pozvání vítězů Davis Cupu z roku 1980 do Barcelony.

To, zda na pražský duel se Španěly dostanou pozvání i zbylí tři vítězové Jan Kodeš, Pavel Složil a Šmíd, je podle Černoška nyní na Českém tenisovém svazu.

„My nejsme partnery tenistů, ale partnery fedcupového a daviscupového týmu,“ zdůraznil. ITF plánuje během finále ocenit Lendla za přínos Davis Cupu.

„Mám pocit, že Ivan by byl rád, kdyby tam byli i někteří jiní hráči, aby se cítil dobře,“ uznal Černošek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud