2. února 2013 • 04:00

Tenisty čeká klíčová čtyřhra. Z deblu mám strach, připouští kouč

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

DAVIS CUP 13:30 ONLINE | Skvostná je bilance Tomáše Berdycha v daviscupových čtyřhrách. Prohrál ji jen jednou, ve finále v roce 2009 ve Španělsku, vždy uspěl za vyrovnaného nebo příznivého stavu. Ale taky měl až na malé výjimky k ruce vždy Radka Štěpánka. Jak se mu dnes ve Švýcarsku povede s Lukášem Rosolem? I kapitán Jaroslav Navrátil přiznává: „Poprvé za těch šest sedm let mám z deblu strach.“



Klíčový duel daviscupové bitvy Švýcarsko-Česko, tedy souboj Wawrinka-Berdych, začíná už dnes. Dvě jedničky svých týmů proti sobě nastoupí za dílčího stavu 1:1 ve čtyřhře, a lépe se půjde do zítřejšího mače o třetí bod tomu, kdo debl zvládne lépe.

Už tak velmi důležitá součást Davis Cupu nabyla v Ženevě ještě většího významu poté, co Lukáš Rosol ve své partii s Wawrinkou vyhořel a neukázal moc optimismu pro případný pátý rozhodující duel v neděli na závěr programu. Nejjistější cesta vede přes Berdychovy body – první dnes ve čtyřhře, druhý a konečný zítra s Wawrinkou.

„Oni (Berdych a Rosol) spolu nikdy nehráli. Jsou to podobné typy, nevím, kdo debla bude řídit. Musím s klukama promluvit. Nejde hrát dva singly. Tomáš bude z nich čtyř nejlepší, ale jsou to (s Rosolem) podobné typy a Lukášovi radit je někdy strašně těžké,“ popsal kapitán Navrátil, z čeho má zamotanou hlavu.

Krátký trénink spolu oba výborní čeští servismani absolvovali ve čtvrtek. Berdych začne na své obvyklé levé straně, Rosol se postaví na tu Štěpánkovu na forhendové polovině dvorce.

Dál už se počítá i s tím, že bude potřeba improvizovat. „Říct si teď taktiku může být hezké, ale v zápase to může vypadat úplně jinak,“ podotkl Berdych. S někým jiným než se Štěpánkem hrál v Davis Cupu jen čtyřikrát a vždy to bylo vítězně: dvakrát s Dlouhým, jednou s Novákem a jednou s Dammem.

„Rosola si Tomáš vybral. Minář tam při vší úctě hrát nemohl a na Veselého by to mohlo ještě být moc. Rosol je rozehraný, když bude servírovat, tak to může být dobré. Na síti si budou muset pomáhat. Ale Radek tam bude chybět,“ očekává Navrátil.

Berdych se v duelu s Laaksonenem příliš netrápil, roli favorita splnil bez větších obtíží
Berdych se v duelu s Laaksonenem příliš netrápil, roli favorita splnil bez větších obtíží

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud