Ivo Pospíšil
12. září 2013 • 16:08

Krize z přesunu je pryč, říká Štěpánek. Berdych vyzve Mayera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před necelým týdnem bojoval po boku Leandra Paese na US Open a nakonec ten debl vyhrál. Místo oslav však musel Radek Štěpánek chytit letadlo směr Praha, oklepat se z rychlého přesunu a připravit se na semifinále Davis Cupu. Tam hned zítra vyzve v úvodním duelu s Argentinou jejich jedničku Juana Mónaka. „Krize je pryč, půjdu do toho naplno,“ slíbil. Vyrazí do boje od 15.00.



Vloni při cestě do finále Davis Cupu narazili čeští tenisté na stejného soupeře. Jen ale silnějšího (s Juanem Martínem del Potrem) a v jejich domácím prostředí.
Letos budou mít v semifinále výhodu svého povrchu Češi.

„I toho se budu snažit využít ve svůj prospěch,“ avizoval Radek Štěpánek. Ten celé střetnutí s Argentinou zahájí v pátek duelem s Juanem Mónacem.

Program

Pátek (15.00)
Štěpánek (61.) - Monaco (30.)
Berdych (5.) - L. Mayer (93.)

Sobota (14:30):
Veselý, Rosol - Berlocq, Zeballos.

Neděle (14:00):
Berdych - Mónaco
Štěpánek - Mayer.

„Je to skvělý hráč ze základní čáry, dobře se pohybuje, ale já se budu snažit využít vlastnosti povrchu a své hry, abych mu jeho hru naboural,“ doplnil čerstvý vítěz US Open v deblu (s Indem Paesem). I kvůli tomu musel překonat aklimatizaci z rychlého přesunu do Prahy.

„Krize přišla včera ráno, já to mám vždycky třetí den, takže už věřím, že je to pryč. A těším se, že to bude naplno.“

Hned po jeho utkání vyrazí v pátek do boje i Tomáš Berdych. A ten vyzve Leonarda Mayera, který dostal v argentinských dvouhrách přednost před Carlosem Berloquem.

„Nepřekvapilo mě to. Když jsme se o tom bavili, zdálo se nejpravděpodobnější, že by to byl nakonec Mayer,“ přemítal i po losu Berdych.

„Mayerova hra na tenhle povrch ze všech Argentinců asi nejvíc sedí. Výborně servíruje, snaží se hrát agresivně, v New Yorku odehrál dobré utkání. Pro mě se ale nic nemění, já se budu snažit soustředit sám na sebe jako na všechna utkání. Potřebuju udělat tři sety a to je celý,“ dodal.

Semifinále Davis Cupu startuje v O2 Aréně zítra od 15.00.

Tomáš Berdych podepisuje fotografii českého daviscupového týmu, kterou od tenistů dostal darem pražský primátor Tomáš Hudeček (vpravo) při návštěvě otevřeného tréninku
Tomáš Berdych podepisuje fotografii českého daviscupového týmu, kterou od tenistů dostal darem pražský primátor Tomáš Hudeček (vpravo) při návštěvě otevřeného tréninku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud