14. listopadu 2013 • 16:12

Štěpánek: Djokovič? Můžu roztáhnout křídla a hrát bez zábran

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek stejně jako loni začne finále Davisova poháru v úvodní dvouhře. V Srbsku bude v pátek proti světové dvojce Novaku Djokovičovi outsiderem, ale zbraně neskládá.



"Vždycky se začíná od stavu nula nula. Od něj všichni bod čekají, o to uvolněněji můžu roztáhnout křídla a hrát bez zábran," usmál se čtyřiatřicetiletý Štěpánek po dnešním losu v Bělehradu.

"Těžko se hledají skuliny v Novakově hře, bude to těžké utkání, ale jdu do toho s hlavou nahoře a chci hrát co nejlépe," doplnil.

S Djokovičem má Štěpánek negativní bilanci 1:8. Porazit Srba dokázal jen v Rotterdamu v roce 2006 v tie-breaku třetího setu.

"On se v tu dobu drápal nahoru a bylo to těžké utkání. Vzpomínky jsou na to pozitivní, ale už od té doby uteklo mnoho vody a času a z Novaka je úplně jiný hráč," konstatoval Štěpánek.

Djokovič přijel do Bělehradu s triumfem z Turnaje mistrů a vítěznou šňůrou dvaadvaceti zápasů. V tréninku působil uvolněně a sebejistě.

"Novakův pohyb a čtení hry jsou neuvěřitelné. Všechny tyhle věci on využívá ke své dominanci. Musím předvést výkon na hranici svých možností, dám to toho vše," řekl Štěpánek.

V první půlce sezony nebyl Djokovič tak dominantní jako nyní na konci roku. Trápilo ho i zranění, kvůli kterému přijel i za profesorem Pavlem Kolářem do Prahy.

"Zdravotní trable nikomu nepřidají. Nemůže tolik trénovat, ale vidíte, že když je Novak zcela fit, co je to za skvělého hráče a poráží každého na počkání," řekl Štěpánek.

Češi drží v Davis Cupu sérii osmi výher v řadě. Pětkrát z toho začínal Štěpánek a zápas rozehraje i v Bělehradu. "Chtěli jsme se s Tomášem vsadit, ale on říkal, že to nemá cenu, že stejně začnu já, a opět se to vyplnilo," smál se Štěpánek.

Při neúčasti Janka Tipsareviče v srbské nominaci je velmi pravděpodobné, že Djokovič nastoupí i do čtyřhry. "Myslím, že to Novak bude chtít vzít na svá bedra, protože není Tipsarevič, ale je to věc jejich týmu," řekl Štěpánek.

Teoreticky je možné, že bude Štěpánek stejně jako loni proti Španělsku bojovat v pátém utkání za stavu 2:2 o vítězný bod. "Jsem připraven," přitakal. Jeho soupeřem by nejspíš byl Dušan Lajovič (117. ATP), náhradník za Tipsareviče.

"Nevím o něm moc, ale už mi přišla jedna textovka od člověka, který k němu měl blízko. Budeme shánět informace, ale nejdůležitější je soustředit se na svůj výkon," řekl tenista, který tradičně nastoupí na dvorec v modrém triku s vyobrazením českého lva.

Lajovič to bude mít proti zkušeným Čechům hodně těžké
Lajovič to bude mít proti zkušeným Čechům hodně těžké

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud