9. března 2015 • 14:48

Nečekaný obrat! Štěpánek s Kaderkou zakopali válečnou sekeru

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léta to mezi nimi jiskří. Slovní výpady a vzájemná nevraživost, takový je vztah daviscupového hrdiny Radka Štěpánka s Ivem Kaderkou. Štěpánek prezidentovi tenisového svazu vyčítá mimo jiné neúctu k legendám minulosti, ten zase minulý týden vzkázal. „Je pravda, že někteří z hráčů a hráček mně přirostli k srdci víc a někteří méně.“



Jejich poslední přestřelku odstartoval minulý týden chat na serveru iSport.cz, v němž se Kaderka snažil popřít, že má při Davis Cupu zakázaný vstup do české šatny. „Neumím si představit, že by prezident tenisové federace kdekoli na světě měl zakázaný vstup do šatny na Davis Cupu nebo Fed Cupu,“ uvedl tehdy a Štěpánka to dopálilo.

„Jedna z mých zásadních podmínek návratu do týmu v roce 2007 byla, že se ke mně pan Kaderka nepřiblíží na tři metry. Pokud jsem byl v týmu já, tak v šatně nikdy nebyl. Asi má krátkou paměť, když si nepamatuje, že jsme ji před ním v Chorvatsku v roce 2009 dokonce zamkli,“ uvedl pro Blesk.

V tu chvíli již ale došla trpělivost Miroslavu Černoškovi, majiteli České sportovní, jež se v Česku o Davis Cup stará. A obě znesvářené strany přitáhl během víkendu v Ostravě k jednomu stolu.

Radek Štěpánek fandil v Ostravě českým tenistům při utkání Davis Cupu proti AustráliiFoto ČTK

„Rád prodávám seriózní sport. Senzace do sportu patří, ale ty typu Pavla Masláka nebo Jakuba Holuši. A ne toho typu, že se střetávají hráči s manažery nebo dokonce šéfy svazů. Využil jsem toho, že už mám 67 let, s oběma dvěma se znám mnoho let a svým způsobem jsem se pokusil to setkání trochu odmoderovat,“ popsal Černošek.

Jaký je výstup ze schůzky? „Řekli jsme si: co bylo, to bylo a jdeme dál. Vyslovil jsem názor, že říkat věci, které nepodporují prodejnost a význam toho produktu, je pro mě špatně. Nebyla to žádná velká sláva, ale každopádně jsme se dohodli, že komunikace mezi nimi bude korektní a slušná a už se nebudeme dívat nazpátek. Jsem přesvědčený, že jsme udělali takové kroky, aby se ty věci neopakovaly,“ prohlásil Černošek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud