23. února 2016 • 13:27

Na Němce v plné síle. V týmu jsou Berdych, Štěpánek, Rosol i Veselý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmý hráč světa Tomáš Berdych se vrací do Davisova poháru a na jeho bedrech bude ležet osud tenistů v 1. kole v Německu. V nominaci kapitána Jaroslava Navrátila pro duel v Hannoveru jsou také Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Zápas se bude hrát příští týden od 4. do 6. března.



"S rozhodováním jsem neměl problém. Nejdůležitější je, že se vrací Tomáš Berdych , protože nás v Německu čeká velice těžké utkání," řekl Navrátil. "Nejedeme tam jako favoriti, je to padesát na padesát. Nejtěžší bude první den. Důležité bude mít to jedna jedna, pak vyhrát čtyřhru a v neděli přidat třetí bod," uvedl český kapitán.

Německý kapitán Michael Kohlmann nominoval Philippa Kohlschreibera, poprvé v německém dresu by měl v soutěži o "salátovou mísu" nastoupit osmnáctiletý talent Alexander Zverev a tým doplňují Dustin Brown a deblista Philipp Petzschner.

Třicetiletý Berdych, spolu se Štěpánkem strůjce zisku "salátové mísy" z let 2012 a 2013, hrál v soutěži naposledy v prohraném semifinále ve Francii v září 2014. Loni se dvakrát z nominace omluvil a tenisté se zachraňovali v baráži.

"Tomáš má sezonu rozjetou velice dobře a budu rád, když to potvrdí v Davis Cupu a bude vůdčí osobností," řekl Navrátil. Od Berdycha čeká minimálně dva body. "Až tři. Určitě budeme jeho body hodně potřebovat," uvedl Navrátil.

Na Němce v Davis Cupu plné síle. V týmu jsou Berdych, Štěpánek, Rosol i Veselý
Video se připravuje ...

Letošní čtvrtfinalista Australian Open Berdych bude jedničkou do dvouher a spolu se Štěpánkem budou hrát čtyřhru, v které jsou nejlepším českým párem v historii DC. O druhém singlistovi se rozhodne mezi zbylými třemi hráči.

"Těžko čtrnáct dnů před zápasem říkat druhého singlistu. Dvojka bude největší oříšek. Výsledky Lukáše a Jirky nejsou úplně optimální. Budeme mít týden přípravy a uvidíme," řekl Navrátil.

Nevylučoval ani nasazení Štěpánka, který aktuálně figuruje v žebříčku dvouhry až ve druhé stovce. "Dřív se chtěl v pátek rozehrát, aby mohl podat dobré výkony v deblu, a vždycky se to stalo. Zase si musím nechat zadní dvířka, protože za stavu 2:2 umí Štěpánek těžké zápasy zvládnout," řekl kapitán.

S Němci mají tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední utkání v roce 2005 skončilo porážkou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem před 34 lety.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Kanadou a Francií.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud