7. dubna 2017 • 10:59

Thompson šokoval Socka, Kyrgios udolal Isnera, Australané vedou s USA 2:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Austrálie vedou po úvodním dnu ve čtvrtfinále Davisova poháru nad týmem USA překvapivě 2:0. O první bod domácího týmu se postaral Jordan Thompson, který zaskočil jedničku Američanů Jacka Socka. Druhý bod pak přidal podle očekávání Nick Kyrgios, který porazil Johna Isnera.



Dvaadvacetiletý Thompson, kterému patří v žebříčku ATP 79. místo a je nejhůře postaveným hráčem pro dvouhru z obou týmů, zdolal při svém teprve druhém startu v Davisově poháru světovou patnáctku po tříhodinovém boji 6:3, 3:6, 7:6 a 6:4. Navázal tak na vydařený debut v únorovém 1. kole, kdy získal pro Austrálii dva body po výhrách nad Jiřím Veselým a Janem Šátralem.

Kyrgios pak v duelu dvou skvěle servírujících hráčů přetlačil Isnera za dvě a půl hodiny 7:5, 7:6, 7:6. Australan si v utkání připsal 22 es, soupeř zaznamenal 15 nechytatelných podání.

Austrálii tak dělí jediné vítězství od postupu do semifinále, kde by ji čekal lepší z duelu Belgie a Itálie. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Francie - Británie a Srbsko - Španělsko.

Austrálie - USA 2:0 po prvním dnu
Thompson - Sock 6:3, 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, Kyrgios - Isner 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud