25. září 2009 • 13:45

Steeb: Nic není víc než vyhrát Davis Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté pojedou na finále Davisova poháru jako outsideři, ale vyhrát ve Španělsku mohou. Myslí si to bývalý tenista Carl-Uwe Steeb, který má doma dvě malé repliky salátové mísy za triumfy v Davisově poháru z let 1988-89, kdy se společně s Borisem Beckerem a Erikem Jelenem stali hrdiny Německa.



"Určitě budete ve finále outsidery, ale v Davisově poháru se může stát vše," řekl dnes Steeb v Praze, kde byl na prezentaci exhibice Advantage Tennis, která se v metropoli uskuteční 21. listopadu.

Čeští tenisté postoupili do finále Davisova poháru poprvé po 29 letech, když o uplynulém víkendu vyhráli semifinále v Chorvatsku. V duelu o titul je začátkem prosince čeká favorizované Španělsko.

"Davis Cup je specifický a vždycky se dá něco udělat, takže není důvod proč to nedokázat," pronesl Steeb směrem k českému týmu. "Je potřeba být trpělivý, hrát co nejlépe a pokusit se využít tuhle unikátní příležitost a vyhrát Davis Cup," konstatoval Němec.

Že papírově slabší tým může porazit favorita na jeho půdě, ukázal právě rok 1988. Finále se hrálo ve Švédsku a proti Němcům stáli první hráč světa Mats Wilander a světová pětka Stefan Edberg. O první šok se postaral Steeb (tehdy 74. na světě), který v první dvouhře porazil Wilandera 8:6 v páté sadě, i když prohrával už 0:2 na sety.

"Mám na to osobní vzpomínku a vždycky, když spolu od té doby hrajeme, tak se pošťouchneme," řekl Steeb. "Tenkrát to byla velká sezona a německý tenis jsme dostali na vrchol. Víc než vyhrát Davis Cup, v kterém reprezentujete svoji vlast, prostě není," podotkl.

Naději na výhru dává českým tenistům také Karel Nováček, protože Češi letos vyřadili před Chorvatskem i silné týmy Francie a Argentiny, i když v domácím prostředí. "Španělsko je určitě jeden z nejtěžších soupeřů, který vůbec může být, ale pořád šance je a kluci potvrdili, že jsou velkými hráči," řekl Nováček, současný finanční poradce.

Bývalý osmý hráč světa sledoval boj Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha v Poreči proti Chorvatsku v USA na internetu. "Po jedenácti hodinách už bolí oči, ale pak jsem si hned zavolal o podrobnosti," řekl.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud