27. listopadu 2009 • 19:25

Nadal před Davis Cupem: Každý zápas bude těžký...

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále Davisova poháru s Českou republikou bude obtížné, ale je velkou motivací a možností zakončit sezonu výhrou. Po svém posledním zápase na Turnaji mistrů v Londýně to dnes řekl španělský tenista Rafael Nadal.



Nadal vypadl už po utkáních ve skupině, kde prohrál se všemi třemi soupeři. Přesto prý neztratil sebedůvěru. "Doufám," usmál se při odpovědi na otázku, zda si i po třech porážkách věří. "Ne, věřím si. Vím, že to bude obtížné finále a vím, že Česká republika chce získat Davisův pohár také," dodala světová dvojka.

"Finále je pro mě velkou motivací, abych ukončil rok výhrou. Bude to příležitost hrát dobře a udělat něco významného pro mou zemi a pro přátele," zdůraznil Nadal.

Oba české hráče Radka Štěpánka i Tomáše Berdycha považuje za těžké protivníky. "Každý zápas bude těžký. Oba jsou těžcí soupeři, oba hrají dobře na antuce," řekl Nadal.

Připustil, že přechod z rychlého povrchu v Londýně na antuku v Barceloně, kde se bude příští týden finále hrát, bude velkou změnou. "Bude to na začátku obtížné. Ale budeme mít týden, abychom spolu hráli, trénovali a pracovali spolu jako tým," řekl španělský hráč.

"Víme, že to bude to obtížné, ale jsme velmi soustředění a každý v týmu bere to finále emotivně. Když budeme hrát dobře, máme šanci," prohlásil Nadal. Také jeho daviscupový spoluhráč Fernando Verdasco v Londýně vypadl po třech porážkách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud