7. prosince 2009 • 13:57

Španělský tisk: Nejlepší tým na světě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Nejlepší tým na světě" - tak dnes deník El Mundo v titulku oslavuje další daviscupový triumf španělských tenistů. Ve finále v Barceloně porazil domácí výběr české reprezentanty jednoznačně 5:0, když o svém vítězství rozhodl už po sobotní čtyřhře.



Další španělský list Sport si proto nejvíce všímá právě čtyřhry. "Výhra Verdaska a Lópeze nad Berdychem a Štěpánkem byla tou nejpůsobivější z těch, kterých Španělsko ve finále dosáhlo," napsal autor.

Důležitý bod získal i David Ferrer, který v pátek večer v pětisetovém dramatu zdolal Radka Štěpánka a zvýšil španělské vedení na 2:0. Ferrer přitom v listu El País přiznal, že po dvou prohraných setech brečel v šatně bezmocností, že mu nic nevychází. "Albert (kapitán Costa) mě povzbudil a řekl, že mi věří, že to můžu dokázat," poznamenal Ferrer. Dodal, že k vítězství mu velmi pomohla podpora z tribun.

Dostal i otázku, zda mu tak komediální hráč, jakým Štěpánek je, neubíral na koncentraci. Podle Ferrera tomu tak bylo dříve, ale nyní už ne. "Všichni ho znají. Je součástí představení. Věděl jsem, že se musím koncentrovat na sebe a vyhrát zápas, ať je jakýkoli... Je důležitější vyhrát zápas než dělat show," řekl Ferrer.

Závěrečné dvouhry už podle listu El Mundo jen zvýraznily jednoznačnou španělskou nadvládu nad českým kvartetem. Domácí tým v neděli odpověděl na podporu diváků v Palau Sant Jordi vysláním nejlepších hráčů na dvorec navzdory "nulovému významu utkání". Český kapitán Jaroslav Navrátil však nepřispěl k udržení vysoké úrovně, když své dva pilíře na kurt neposlal, konstatoval deník.

El Mundo zdůrazňuje, že všechny čtyři "salátové mísy" získalo Španělsko díky týmovému duchu. Na tom se podle deníku shodli všichni zainteresovaní - trenéři, činovníci i hráči.

Sportovní ředitel španělské tenisové federace Jordi Arrese míní, že daviscupové úspěchy jsou vyústěním kvalitní práce s mládeží. "Způsob propojení soutěží v nižších kategoriích, mezi mládeží a ostatními věkovými skupinami, patří k nejlepším na světě. Jde o velmi důležitou práci tenisových akademií, o velmi pečlivou práci ve federacích," uvedl Arrese.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud