13. září 2010 • 12:36

Štěpánek: Pusa od Nicole na cestu do finále

Autor: ČTK, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední pusa pro štěstí od milované Nicole Vaidišové a jde se na to. Radek Štěpánek vyrazil v neděli s parťákem Tomášem Berdychem vstříc daviscupovému semifinále. A věří, že v Srbsku dokáží vybojovat druhou finálovou účast za sebou.



Na ruzyňské letiště přivezla Štěpánka manželka a tenista si tak mohl užít sladké rozloučení. Ještě poslední pusa a může se vyrazit. Proti silným Srbům to už ale taková pohoda nebude.

"Jsem hrozně rád, že jsem zpátky. Strašně moc se těším, až budu zas trénovat a až to vypukne... A zase se pokusíme dostat do finále," řekl novinářům v neděli na letišti Štěpánek, který se v červencovém čtvrtfinále v Chile chyběl, protože ho trápil únavový syndrom po mononukleóze. Na kurty se vrátil až začátkem srpna na sérii amerických turnajů.

"Mám brnění v zádech. Chybělo mi to, jsem rád, že je to zase tady," prohlásil karvinský rodák, který už je snad zdravotně úplně v pořádku. "Ale je jasný, že tělo odpočívalo, mononukleóza mu z těla všechno vytáhla a člověk musí zase budovat fyzický rezervy," řekl Štěpánek.

"To nejde za týden, za měsíc, za dva. Člověk potřebuje čas, ale na to musím zapomenout a hledat sebevědomí a jistotu," dodal.

Radku, nezapomeň si pas! Štěpánka přivezla na letiště jeho manželka Nicole
Radku, nezapomeň si pas! Štěpánka přivezla na letiště jeho manželka Nicole

Po návratu na kurty nejdříve Štěpánek třikrát prohrál první zápas. Chytil se až na turnaji v New Havenu, kde vyhrál v kvalifikaci dvě utkání, do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser a postoupil do čtvrtfinále. Na grandslamovém US Open vypadl v prvním kole.

Po vyřazení v New Yorku si dal Štěpánek chvilku pauzu. "Od té doby, co jsem se vrátil na dvorce, tak jsem na nich strávil dva měsíce každej den. Po šňůře turnajů jsem si potřeboval vyčistit hlavu a srovnat si myšlenky, co jsem předváděl na kurtu," řekl.

Pokud souboj se Srbskem bude rozhodovat až závěrečná dvouhra, pak by mohlo dojít na souboj Štěpánka s Viktorem Troickým. Český hráč s ním v Americe dvakrát snadno prohrál, ale stále má pozitivní bilanci 3:2 na zápasy.

Pobrat posledních pár věcí a Radek Štěpánek může vyrazit vstříc daviscupovému semifináleFoto Jaroslav Legner (Sport)
"Takže nemyslím, že by z něj měl jít strach nebo že by to byla nepřekonatelná překážka," věřil si Štěpánek. "Jeho tenis je opřenej o první podání a pak solidní hru od základní čáry."

Hodně důležitá bude tradičně sobotní čtyřhra. V té byl měl Štěpánek vytvořit duo s Tomášem Berdychem. Jisté je, že proti nim na druhé straně bude stát deblová trojka Nenad Zimonjič, o kterém se ale říká, že je bez svého parťáka Daniela Nestora z Kanady slabší.

"Říct o člověku, kterej je třetí na světě, že je poloviční, to je luxus a mohla by to být chyba," uvedl Štěpánek. Zimonjič je podle něj kvalitní deblista hrající na hranici rizika. "Je nevyzpytatelnej, dokáže hrát neuvěřitelně, ale pak taky nedostane míč do dvorce. Je to ale dobrej hráč, který vyhrál velké zápasy," řekl Štěpánek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud