Jan Jaroch
21. dubna 2018 • 04:56

České hvězdy Plíšková a Kvitová: jak je vidí kouč, vyplétač či lékař

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obě patří do top 10 žebříčku. Jedna už vystoupala na první místo světa, druhá dvakrát vyhrála Wimbledon. Jsou vytáhlé, a když spustí svou palbu, je se soupeřkami zle. Karolína Plíšková a Petra Kvitová, dvě věže, které válejí, když hrají samy za sebe, ale extrémně úspěšné jsou i v českých barvách. Kvitová je pětinásobnou šampionkou Fed Cupu. Pokud byla v týmu Plíšková, vyhrálo se osmkrát z osmi pokusů. Při víkendovém semifinále na stuttgartské antuce půjdou za stejným cílem. Jaké jsou vůdkyně za oponou, popisují lidé z týmu.



Když se český tým naposledy utkal s Němkami, Karolína Plíšková do něj teprve nakukovala. Při pražském finále na sklonku roku 2014 zastávala funkci páté do party a náhradnice, jež zblízka sledovala, jak si počíná vůdkyně Petra Kvitová. Dnes je týmovou jedničkou ona.

Rok 2018 je prvním, kdy se protínají kariéry Plíškové s Kvitovou coby tenistek, jež mají reálnou šanci útočit na grandslamový titul, a těžit z toho může i fedcupový výběr. Cestu za šestým pohárem během osmi let mají vydláždit hlavně ony dvě.

Kapitán: rady jasné a krátké

Petr Pála, nejúspěšnější kapitán fedcupové historie, má jasnou poučku, jak v žáru bitvy komunikovat s Plíškovou i Kvitovou. „Nechtějí taktiku řešit moc komplikovaně. Pokyny musí být co nejjednodušší a nesmí jich být moc,“ popisuje. Rozdílně naopak hospodaří se svými emocemi. „Kája se při zápase dokáže víc naštvat, třeba práskne raketou. Petra je klidnější.“

Plíšková je maniak, je schopná sledovat tenis v televizi od rána do večera, do sportu je pohroužená. V tom se odráží i její analytičtější přístup k tréninkům. „Většinou o trošku dýl trénuje než Péťa, chce si zahrát víc úderů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud