8. června 2015 • 10:35

Kodeš kritizuje Kaderku: Proč nebyl na finále? Měl by podat demisi

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřítomnost prezidenta Českého tenisového svazu (ČTS) Iva Kaderky na pařížském finále Lucie Šafářové překvapila dvojnásobného šampiona Roland Garros a zároveň bývalého svazového prezidenta Jana Kodeše. „Ptali se mě z ITF, kde máme prezidenta tenisového svazu. Odpovídal jsem, že nevím. Je pro ně nepochopitelné, že nepřijde na finále,“ řekl Kodeš.



„Já být na místě Kaderky, tak bych teď podal demisi, protože to je ostuda všech ostud. Co dělá Kaderka, když mu hráčka hraje finále French Open? To je ostuda jeho, ale svým způsobem i českého tenisu. Být tady byla jeho povinnost, když dělá takovou funkci,“ uvedl devětašedesátiletý Kodeš, jehož v čele ČTS v roce 1998 právě Kaderka nahradil.

Kaderka svou nepřítomnost vysvětlil termínovou kolizí s finále prostějovského challengeru, na kterém měl povinnosti. „Bylo to veliké dilema, které jsme řešili, když každé rozhodnutí by jistě našlo svého kritika. Ale rozhodl jsem se poosmnácté v řadě předávat ceny vítězům Mezinárodního mistrovství ČR na turnaji UniCredit Czech Open, kde je ČTS spolupořadatelem a který je vlajkovou lodí českého tenisu. Účastnili se partneři a sponzoři turnaje i svazu, kteří by mou absenci právem vnímali jako nezdvořilost,“ uvedl v prohlášení Kaderka.

Důvod k radosti měly obě hráčky veliký.
Důvod k radosti měly obě hráčky veliký.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud