5. října 2020 • 13:40

Sázkařský skandál v Paříži? Šetří se divná dvojchyba a podezřelá prohra

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Probíhající tenisový grandslam v Paříži řeší nepříjemný skandál spojený se sázením. Německý portál welt.de informoval o tom, že policie se zabývá podezřelým zápasem ženské čtyřhry. Konkrétně šlo o utkání prvního kola French Open mezi dvojicí Patricia Maria Tigová - Andrea Mituová s rusko-americkým párem Jana Sizikovová - Madison Brenglová, které mělo být zmanipulované.



Pozdvižení vyvolala pátá hra druhého setu. Nejvíc praští do očí servis Jany Sizikovové za stavu 6:7, 2:2. Ruská tenistka udělala během chvilky dvě dvojchyby, zvlášť u jednoho servisu napálila míček pouze doprostřed sítě, možná právě kvůli tomu, aby nezískala další bod. Rumunský pár Tigová - Mituová se nakonec radoval z postupu do druhého kola po výhře 7:6, 6:4.

Na zápas přibývalo nezvyklé množství sázek, utkání už se začalo i oficiálně vyšetřovat. Zdroje německého serveru welt.de tvrdí, že minimálně jedna aktérka utkání byla zapojená do podvodu, ve hře bylo několik stovek tisíc eur.

Zápasem se už zabývají příslušné orgány tenisové asociace, zatím ale čerstvý případ nechtějí komentovat. Využívají i údajů ze společnosti Sportradar, která pro ženskou a mužskou teniovou asociaci mapuje sázkový trh a případné podezřelé zápasy.

Tenis je sportovním odvětvím, kde je sázení na zápasy dlouhodobým problémem, zejména v nižších patrech turnajů, které nejsou pod takovou pozorností veřejnosti. Podle odborníků nejsou v jiném sportu podvody tak masivním, protože individuální zápolení na kurtech se dá relativně snadno ovlivnit. Ročně může být celsvětový obrat zmanipulovaných zápasů až 1,5 miliardy eur, v koronavirové době, kdy tenisté přišli o značné příjmy, může "cinklých" zápasů ještě přibývat.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud