1. června 2009 • 12:55

McEnroe: Porážka Nadala? Hodně hráčů slaví

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní pařížská prohra antukového supermana Rafaela Nadala způsobila v tenisových šatnách šok. Málokdo čekal, že zrovna letos ztratí španělský hráč korunu na French Open."Je to šokující," řekl komentátor Mats Wilander, bývalý vítěz Paříže.



"Jednou Nadal prohrát musel, ale nikdo z nás si nemyslel, že se tak stane letos nebo příští rok," dodal slavný Švéd poté, co jeho krajan Robin Söderling porazil v neděli Nadala ve čtyřech setech.

Nadalovo vyřazení ve čtvrtém kole se dá přirovnat třeba k prohře Peta Samprase na trávě ve Wimbledonu s Richardem Krajickem - i když to se dalo možná očekávat spíš než Söderlingovo pokoření suverénního Španěla.

Roland Garros zažilo podobný údiv naposledy možná před 20 lety, kdy Michael Chang i za pomoci podání spodem vyřadil Ivana Lendla."Tenisovým světem to otřáslo, protože porazit pana Neporazitelného je šokem," řekl americký bouřlivák John McEnroe pro NBC.

"Mě to úplně vykolejilo, ale takový je tenisový život, i proto se každé ráno natahuje síť," přidala se ruská tenistka Maria Šarapovová.Zatímco Chang udolal Lendla chytrostí a pohybem, Söderling zničil Nadala agresivitou.

"Maximálním riskem, protože jinak Rafu z klidu nedostanete," řekl australský kouč Darren Cahill. Přesně to švédský tenista dokázal, což dokumentovalo jeho 60 vítězných míčů.

Jedna série je přerušena. Očekává se ale, že Nadal na 31 výher v řadě na Roland Garros a na své čtyři tituly naváže už za rok. Nyní je ale Pohár mušketýrů pro vítěze dvouhry mužů po dlouhé době volný.

"A hodně hráčů v šatně je z toho nadšených," smál se McEnroe. "Jo, možná si dali večer na oslavu pivo," doplnil Wilander. Největším kandidátem na vítězství je Roger Federer, třikrát v minulých letech poražený Nadalem ve finále.

I sám španělský hráč si přeje, aby právě švýcarský elegán byl jeho letošním nástupcem."Federer si určitě myslí, že přišla jeho chvíle," uvedl ruský hráč Nikolaj Davyděnko.

"A já tomu věřím, tuhle šanci Roger nesmí promarnit," konstatoval španělský tenista Fernando Verdasco. Federerovi hrají do karet i jiné věci než jen Nadalovo vyřazení. Turnaj už opustil ještě o kolo dříve i Srb Novak Djokovič.

"Proto má velkou šanci zkompletovat své grandslamové tituly," připomněl tenisový guru Nick Bollettieri, že pařížský vavřín Federerovi jako jediný chybí.Šanci ale mají i ostatní.

Britové doufají, že by třeba mohl překvapit Andy Murray. "Proč ne?" ptal se deník The Times. Francouzi by zas byli nejradši, kdyby poprvé od roku 1993 a triumfu Yannicka Noaha vyhrál domácí tenista, a své zraky upínají ke Gaëlu Monfilsovi.

Počítat se musí s Davyděnkem, s chilským antukářem Fernandem Gonzálezem a nenápadně, ale velice jistě postupuje Argentinec Juan Martín del Potro. Kdo nakonec nahradí Nadala na trůnu French Open, bude jasné v neděli 7. června večer po finále dvouhry mužů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud