15. dubna 2011 • 14:50

Šampion Federer končí, padl s Melzerem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer vypadl na antukovém turnaji Masters v Monte Carlu ve čtvrtfinále. Trojnásobný finalista překvapivě prohrál s Rakušanem Jürgenem Melzerem dvakrát 4:6.



Devětadvacetiletý Melzer dnes porazil bývalou světovou jedničku Federera poprvé v kariéře. Na okruhu ATP se utkali počtvrté a všechny tři loňské zápasy vyhrál švýcarský tenista bez ztráty setu.

"Hrál dobře a agresivně. Nedal mi moc šancí," citovala Federera agentura Reuters. "Nemyslím, že bych hrál špatně. Je to první týden na antuce, takže nejsem nečekal, že podám nejlepší výkon. Byl to slušný turnaj," dodal.

Zápas se hrál za silného větru, Federer však na něj porážku nesváděl. "Začalo foukat po prvním setu, který jsem prohrál, takže to asi nebylo ideální na dotahování skóre. Ale i tak jsem měl dost šancí dostat se zpátky do zápasu. Alespoň jeden set jsem měl uhrát," prohlásil.

Devátý hráč světa Melzer si v semifinále zahraje se Španělem Davidem Ferrerem, který ve čtvrtfinále vyřadil Srba Viktora Troického.

Federer si připsal pátou porážku v sezoně, přičemž dosud nestačil jen na světovou jedničke Španěla Rafaela Nadala a třikrát na Srba Novaka Djokoviče. Nezopakuje si finálovou účast v Monte Carlu z let 2006 až 2008, kdy pokaždé prohrál s Nadalem, který turnaji vládne nepřetržitě od roku 2005.

Španělský favorit si ve čtvrtfinále poradil s přemožitelem Tomáše Berdycha Chorvatem Ivanem Ljubičičem po setech 6:1, 6:3 a v Monaku útočí na sedmý titul za sebou.

Dalším Nadalovým soupeřem bude Brit Andy Murray, jenž přehrál Portugalce Frederika Gila hladce 6:2, 6:1.

Tenisový turnaj mužů série Masters v Monte Carlu (antuka, dotace 2,75 milionu eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (7-Rak.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:4,
Ferrer (4-Šp.) - Troicki (11-Srb.) 6:3, 6:3.

A. Murray (3-Brit.) - Gil (Portug.) 6:2, 6:1.

Semifinálové dvojice:

Nadal - A. Murray, Ferrer - Melzer

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud