Jonáš Bartoš
6. dubna 2009 • 14:47

Když se hvězdy zlobí...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - "Raketou to není," můžou si donekonečna opakovat světoví tenisté. Přesto si na svém 'pracovním nástroji' často vybijí zlost po zkaženém úderu. Demolici rakety předvedl letos na turnaji v Miami i vyhlášený gantleman bílého sportu Roger Federer.



Švýcarský tenista neudržel nervy v semifinálovém utkání turnaje v Miami proti Srbu Novaku Djokovičovi. Federera rozlítil zkažený forhend v první výměně třetí hry rozhodujícího setu.

Rozčarovaný tenista vztekle mrštil raketou o zem a začal svoji cestu za porážkou. Djokovič i díky tomuto míčku prorazil pošesté v utkání Federerův servis, vzápětí svůj potvrdil a dostal se do vedení 4:0.

VIDEO: Ani Roger Federer občas neudrží nervy na uzdě..


Třetí hráč světa vyhrál rozhodující set 6:3 a postoupil do finále turnaje. "Byl jsem naprosto frustrovaný," vysvětloval Federer po prohraném utkání svůj zkrat. "Necítil jsem se dobře. Šlo o bezprostřední reakci, vůbec jsem nad tím nepřemýšlel."

Švýcarský tenista s raketou často nehází. Držitel třinácti grandslamových titulů sice býval v mládí divoký, ale v posledních letech se zklidnil. Soustředěný výraz mu z tváře při zápasech zmizí z jen výjimečně.

Problém udržet nervy na uzdě mívají i jiní tenisté. Na turnaji v Indian Wells se "předvedl" Chilan Fernando Gonzales. Ve čtvrtfinále proti Rogeru Federerovi po jedné z dvojchyb mlátil třináctý hráč světa s raketou ještě na lavičce mezi gamy..

VIDEO: Naštvaný Chilan Fernando Gonzales



Ze současných tenistů má nálepku největšího lámače raket ruský bombarďák Marat Safin. Snad žádný jiný tenista jich nezničil tolik jako zuřivý Rus. Když byl v největší ráži, dokázal jich odrovnat 69 za sezónu!

Za svá extempore zaplatil Safin desítky pokut do kasy ATP "Klidně bych mohl být oficiálním sponzorem ATP," neskrýval Safin. Několikrát už prohlásil, že je s lámáním raket konec, přesto se vzápětí diváci na kurtech dočkali další divoké scény.

VIDEO: Slavné "výstupy" Marata Safina


V minulosti se divokými výstupy na tenisových dvorcích proslavil také Američan John McEnroe. Někdy až divadelní čísla známého bouřliváka dávala utkáním zvláštní náboj, diváci se na jeho zápasy vždy těšili.

VIDEO: Takto se McEnroe rozčílil v utkání s Ivanem Lendlem



Podle Marata Safina může lámání raket hráči i pomoci. "Je to dvousečná zbraň. Může mi vyhrát zápas, nebo mě totálně odepsat," líčí.


Monokl Safinovi v tenisovém klání nezabránil
Monokl Safinovi v tenisovém klání nezabránil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud