Pavel Novotný
22. září 2009 • 07:30

Federer? Ale kdepak!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase nějaká reklamní kampaň Federera, pomyslíte si možná, když se podíváte na úvodní obrázek. Zkuste to však ještě jednou a pozorněji. Přesně tak! I světová jednička má v řadách svých fanoušků spoustu napodobitelů.



Američan Darren Cellemmane patří mezi ortodoxní zastánce úřadující tenisové jedničky. A to do té míry, že se mu snaží podobat ve všech směrech. I když to původně v plánu rozhodně neměl.

A že se vyplatí imitovat nejen slavné postavy ze světa šoubyznysu, tak tím si můžete být jisti. Rodák z New Jersey pracující jako barman to má již velmi dobře vyzkoušené. Na slavné US Open by se celkem bez problémů dostal i bez lístků, jak sám tvrdí. A není důvod mu nevěřit.

A to zdaleka není vše. Přednost v dopravní zácpě, obědy v restauracích zdarma - to se přece sluší nabídnout světové jedničce. Moc lidí prý ani nepozná, že Darren je o jedenáct let starší než úřadující král dvorců.

Darren si však užije i další legraci, když coby stopující turista s potěšením pozoruje šokované tváře řidičů, kteří vidí fenomenálního Švýcara stát u krajnice.

"Neuplyne ani den, aby mě někdo na ulici nezastavil a neřekl: Hej, víš ty koho mi připomínáš? Je to pravdu legrační," užívá si popularity Darren a pokračuje: "Abych řekl pravdu, nemám dojem, že bychom si byli až tak moc podobní, ale hodně lidí si to myslí, zastavují mě a chtějí si promluvit o tenise," umívá se Američan.

390654:gallery:true:true



Jak brzy zjistíte, následkům své podoby s legendou bílého sportu neunikne ani v oblacích. "Seděl jsem si klidně v letadle, když chlápek za mnou začal najednou křičet: Hele, to je Federer a lidé se okamžitě začali ke mně sbíhat a prosili o autogram. Nechtěl jsem, ale na konec za mnou přišel jeden malý chlapec a moc prosil, abych se mu podepsal. Můj přítel, který byl v letadle se mnou, řekl, ať se podepíšu na letenku, tak jsem to udělal," vzpomíná se smíchem Cellemmane.

"Horší bylo, že se toho chytli i ostatní lidé a začali mi podávat různé tašky, míče a všechno možné na co bych se mohl podepsat. Letušky se marně snažili udržet cestující na svých místech. Myslím, že ze na rozdíl od cestujících ze mě moc radost neměli."

Švýcar na kurtu dominovalFoto ČTK


Jak napínavá situace v oblacích pokračovala? "Jeden kluk se postavil s sebevědomě řekl: Vsadím dva tisíce dolarů, že tohle není Federer. Na to mu však někteří jeho kamarádi říkali, že se s ním klidně vsadí, takže mu musím být opravdu hodně podobný, směje se Američan.

Celemmane by rád výhody své podoby využil v případném filmu o patnáctinásobném grandslamovém vítězi. "Pokud by opravdu někoho na místo Rogera potřebovali, mohou mi zavolat. Šel bych do toho. Ale měli by si pospíšit, protože už nejsem nejmladší, neztrácí dobrou náladu Federerův dvojník.

 

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud