6. června 2009 • 19:05

Dlouhý vyhrál na French Open čtyřhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český tenista Lukáš Dlouhý společně s Indem Leanderem Paesem vyhráli na French Open čtyřhru. V dnešním finále třetí nasazená dvojice porazila Wesleyho Moodieho s Dickem Normanem 3:6, 6:3 a 6:2.



Dlouhý se tak stal po Jaroslavu Drobném, Tomáši Šmídovi a Danielu Vackovi teprve čtvrtým českým vítězem čtyřhry na Roland Garros.

"Ani nevím co říct, nikdy jsem na grandslamu nic nevyhrál," řekl Dlouhý při ceremoniálu na dvorci. "Díky moc Leanderovi a všem, kteří mě podporovali," dodal šestadvacetiletý český tenista.

Jeho úspěch přímo v hledišti sledovala i Martina Navrátilová. Paes, který se radoval ze svého třetího deblového titulu na French Open, po proměněném mečbolu (dal eso) spěchal do hlediště a s českou rodačkou, s kterou vyhráli smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu 2003, se objal.

Česko-indickému páru nevyšel vstup do utkání, prohrával 0:3 a ztracený brejk už zpět nezískal. Paes navíc dostal od Belgičana Normana, v 38 letech nejstaršího finalisty grandslamové čtyřhry, míčem do oka. Po zaledování ale mohl pokračovat v utkání.

Druhý set naopak vyšel Dlouhému s Paesem a o titulu rozhodla třetí sada. V té se opět dařilo Dlouhému s Paesem, kteří skoro dvoumetrové soupeře eliminovali technickou hrou.

Spolupráce Dlouhého s Paesem začala loni právě v Paříži. Hned se jim začalo dařit a nyní po dvanácti měsících skončili v radostném objetí po titulu. Dlouhý tak proměnil svou čtvrtou finálovou účast v zisk prvního grandslamového deblového titulu. Předloni dvakrát neuspěl s Pavlem Víznerem a minulý rok na US Open s Paesem.

"Slavíme titulem malé výročí, je to pro nás velmi speciální den. Chtěl bych Lukášovi moc poděkovat," řekl pětatřicetiletý Paes.

V Paříži se z titulu ve čtyřhře naposledy radoval Daniel Vacek s Jevgenijem Kafelnikovem, kteří v roce 1997 obhájili titul. Paes stál také u posledního českého deblového triumfu na grandslamu, před třemi lety vyhrál US Open spolu s Martinem Dammem.

Předchozí čeští vítězové čtyřhry na French Open:
1948 - Jaroslav Drobný (Lennart Bergelin)
1986 - Tomáš Šmíd (John Fitzgerald)
1996, 1997 - Daniel Vacek (Jevgenij Kafelnikov)

FINÁLE FRENCH OPEN:
Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) - Moodie, Norman (JAR/Belg.) 3:6, 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud