21. srpna 2014 • 19:00

Berdycha čeká v 1. kole US Open Hewit, Kvitovou Mladenovicová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Berdych se v 1. kole US Open střetne s bývalým vítězem turnaje Hewittem z Austrálie, Veselého čeká třetí nasazený Wawrinka ze Švýcarska. V ženském pavouku pak Petra Kvitová v prvním kole narazí na Francouzku Mladenovicovou, v případném semifinále by ji čekala Serena Williamsová.



Náročnou cestu bude muset zdolat tenistka Petra Kvitová, pokud chce dosáhnout na titul z US Open. Vítězka Wimbledonu začne v New Yorku proti Kristině Mladenovicové z Francie, ale už v osmifinále může hrát s Victorií Azarenkovou a v semifinále případně se Serenou Williamsovou z USA.

Nepříjemný los má na úvod turnaje Tomáš Berdych. Šestému nasazenému los přiřkl za soupeře vítěze US Open z roku 2001 a bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta z Austrálie. Jiří Veselý se pokusí o překvapení na úkor letošního vítěze Australian Open a turnajové trojky Stanislase Wawrinky ze Švýcarska.

Pokud čtyřiadvacetiletá Kvitová 73. hráčku světa Mladenovicovou porazí, narazí na krajanku - vítězku utkání mezi Klárou Koukalovou a Petrou Cetkovskou.

V případě, že Kvitová postoupí do osmifinále, může hrát s bývalou světovou jedničku Azarenkovou. Dále než do 4. kola se na US Open zatím nedostala, a pokud by to letos zvládla, ve čtvrtfinále by mohla narazit na mladou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, kterou smetla ve finále na trávě v All England Clubu.

Turnajová čtrnáctka Lucie Šafářová se utká s Maďarkou Timeou Babosovou. Třicátá nasazená Barbora Záhlavová, devětadvacítka Lukáš Rosol a Radek Štěpánek si počkají na soupeře z kvalifikace. Štěpánek by ve druhém kole mohl vyzvat Brita Andyho Murrayho.

Těžký los má v prvním kole Ruska Maria Šarapovová. Tu čeká krajanka a bývalá světová desítka Maria Kirilenková, která je nyní 113. v žebříčku.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud