1. září 2016 • 10:55

Šátralovo sci-fi na US Open: Monfils létal a při hře si s ním plácl

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla prostě tenisová pohádka, a i když (podle očekávání) neměla šťastný konec, šestadvacetiletý Jan Šátral na ni jen tak nezapomene. Ve druhém kole US Open si zahrál na největším tenisovém kurtu na světě a dlouho dokázal držet krok s 12. hráčem světa Gaëlem Monfilsem. A to i co se týče bavení fanoušků...



Úspěšná kvalifikace bez ztráty setu... Vítězný debut na grandslamu... Životní jízda Jana Šátrala, 226. hráče světa, na US Open vyvrcholila duelem druhého kola proti Gaëlu Monfilsovi. Zápas se kvůli odstoupení Jiřího Veselého z duelu s Novakem Djokovičem nakonec přesunul na centrální dvorec Arthura Ashe a Šátralovi se tak splnil sen.

„Před turnajem jsem se fotil na centru, táta mi řekl, jednou bych tě tam chtěl vidět, tak mi to přišlo jako sci-fi,“ svěřil se český hráč reportérovi Radiožurnálu. A na úžasné scéně pro téměř 23 tisíc diváků se rozhodně neztratil. Nejenže Monfilsovi dlouho vzdoroval, ale přistoupil i na jeho hru a oba tak fanoušky jaksepatří pobavili.

Monfilsova parádička v zápase proti Janu Šátralovi
Monfilsova parádička v zápase proti Janu Šátralovi

Francouz se blýskl hlavně exhibičním úderem na začátku třetího setu, kdy po Šátralově prasátku zahrál míček na síti ve výskoku a ještě mezi nohama. Nasazená desítka pak ještě zkusila další parádičku, ta už ale skončila v autu.

Ani český ranař se ale v tomhle duchu neztratil. Když doběhl Monfilsův křížný kraťas, přeběhl na jeho půlku a s uznalým soupeřem si dopřál přátelské plácnutí rukou.

„Zápas Monfils - Šátral zosobňuje to, jak by měl sport vypadat: Zábava, vzájemný respekt a tvrdě bojovné soutěžení,“ shrnul skvělé představení na Twitteru jeden z fanoušků.

Monfils bavil také na lavičce, kde předváděl svůj oblíbený trik s lahví... Na několikátý pokus se povedl.

O českém tenisovém páru Jan Šátral - Denisa Allertová čtěte ZDE »

Pusa za úspěšně zvládnutou kvalifikaci na US Open. Denisa Allertová Jana Šátrala podporovala přímo u kurtuFoto Facebook.com/jan.satral

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud