8. září 2016 • 06:50

Plíšková zná soupeřku. V boji o finále vyzve Serenu Williamsovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřkou Karolíny Plíškové v semifinále grandslamového US Open bude podle očekávání Američanka Serena Williamsová. Světová jednička ve čtvrtfinále porazila Rumunku Simonu Halepovou 6:2, 4:6 a 6:3.



Utkání Plíškové s dvaadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Williamsovou se uskuteční ve čtvrtek jako první v "night session" a začne hodinu po půlnoci SELČ. Plíšková hrála s Willimasovou jednou a předloni ve Stanfordu prohrála.

Na výhru nad Halepovou potřebovala Williamsová dvě a čtvrt hodiny. Nastřílela osmnáct es, ale trápila se při proměňování brejkbolů, protože využila jen čtyři z dvaceti. "Z toho jsem nebyla nadšená, ale zůstávala jsem pozitivní," řekla.

Ve třetím setu stačil Williamsové k brejku jediný brejkbol a zápas už doservírovala. "Byl to dobrý test. Ve druhém setu jsem trošku ztratila rytmus a věděla, že se musím ve třetím zlepšit, jestli chci vyhrát. A to jsem dokázala," řekla Američanka.

Halepová ve druhé sadě odvrátila všech dvanáct brejkbolů, kterým čelila. Předvedla několik skvělých výměn. "Úroveň hry byla vysoká. Možná jsem mohla zahrát pár míčů lépe, ale bojovala jsem a cítila, že jsem blízko výhry," řekla rumunská tenistka.

Williamsová se přiblížila ke svému sedmému titulu na US Open, již 23. grandslamovému vavřínu i k udržení postu první hráčky světa. K tomu potřebuje postoupit minimálně do finále, což jí Plíšková může překazit.

Murray v New Yorku končí

Britský tenista Andy Murray skončil na US Open ve čtvrtfinále. Dvojnásobný olympijský a wimbledonský vítěz prohrál s japonským soupeřem Keiem Nišikorim 6:1, 4:6, 6:4, 1:6 a 5:7. Nišikori se o postup do finále utká s vítězem nočního zápasu mezi Juanem Martínem Del Potrem a Stanem Wawrinkou.

Murray právě v New Yorku získal před čtyřmi lety svůj první grandslamový titul, od té doby se ale do semifinále US Open nedostal. A nepovedlo se mu to ani tentokrát, i když byl jakožto druhý nasazený hráč ve čtvrtfinále favoritem. Souboj s turnajovou šestkou Nišikorim po velké bitvě, trvající více než čtyři hodiny, prohrál.

Důležitým momentem byla třetí hra čtvrté sady, kdy rozhodčí kvůli hlasitému zvuku z amplionů v areálu zastavila výměnu při Britově brejkbolu. Murray se začal hádat, ztratil koncentraci a set následně prohrál hladce 1:6. V rozhodujícím pátém dějství pak prohrával 0:2 a 2:4, pokaždé ale dokázal vyrovnat. Nišikori mu ale sebral podání ještě jednou a tentokrát už zápas dovedl k postupu.

Nišikori došel na předloňském US Open až do finále, letos bylo na grandslamových turnajích jeho dosavadním maximem čtvrtfinále Australian Open. Murray naproti tomu neprodlouží výjimečnou sérii sedmi turnajů, na nichž hrál finále a ve čtyřech z nich uspěl, včetně Wimbledonu a olympijského Ria.

Posledním semifinalistou mužské dvouhry je třetí nasazený Švýcar Stan Wawrinka. Dvojnásobný grandslamový šampion zdolal Juan Martína del Potra z Argentiny 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, 6:2 a vrátil mu porážku z Wimbledonu. Zápas v New Yorku skončil až téměř v půl druhé ráno místního času. O finále si Wawrinka zahraje s Keiem Nišikorim.

Serena Williamsová pokračuje v krasojízdě
Serena Williamsová pokračuje v krasojízdě

Tenisový grandslamový turnaj US Open:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Nišikori (6-Jap.) - Murray (2-Brit.) 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5,
Wawrinka (3-Švýc.) - Del Potro (Arg.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

S. Williamsová (1-USA) - Halepová (5-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud