9. září 2017 • 23:28

Kanár ve finále! Stephensová sfoukla Keysovou a ovládla US Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

US Open ovládla ve finálovém souboji dvou domácích tenistek Sloan Stephensová, která vyřídila Madison Keysovou za 63 minut 6:3 a 6:0 a získala tak svůj první grandslamový titul. Semifinálová přemožitelka Venus Williamsové je od roku 1968 vedle Belgičanky Kim Clijstersové jedinou tenistkou, která newyorský turnaj vyhrála z pozice nenasazené hráčky.



První ryze americké finále od duelu sester Sereny a Venus Williamsových v roce 2002 trvalo ve Flushing Meadows pouhých 63 minut.

Stephensová hrála proti favorizované Keysové téměř bez chyb a v prvním setu nepustila 16. hráčku světového žebříčku k jedinému brejkbolu. Ve druhé sadě se Keysová k brejku přiblížila až za stavu 0:5, ale game nevybojovala. Stephensová pak využila třetí mečbol.

Americké kamarádky Sloane Stephensová a Madison Keysová se objímají po triumfu první jmenované ve finále US Open
Americké kamarádky Sloane Stephensová a Madison Keysová se objímají po triumfu první jmenované ve finále US Open

Čtyřiadvacetiletá Stephensová se letos ve Wimbledonu vrátila na kurty po vleklém zranění nohy a na betonech prožívá báječné léto. V Torontu i v Cincinnati byla v semifinále. O dva roky mladší Keysová byla podle žebříčku jasnou favoritkou, od soupeřky ji před duelem dělilo 67 míst. Do utkání však nastoupila s ovázaným stehnem a doplatila na 30 nevynucených chyb.

Stephensová dnešnímu finále dominovala díky obranné hře, na kterou soupeřka nenašla recept, a dopustila se jen šesti nevynucených chyb. "Je to něco úžasného, v lednu jsem byla na operaci a nevěřila bych, že je to možné," řekla při závěrečném ceremoniálu Stephensová.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):
Ženy - finále:
Stephensová (USA) - Keysová (15-USA) 6:3, 6:0.

Smíšená čtyřhra - finále:
Hingisová, J. Murray (1-Švýc./Brit.) - Chan Hao-Ching, Venus (3-Tchaj-wan/N. Zél.) 6:1, 4:6, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud