8. července 2013 • 19:45

Lendl dal tenisu vše, teď to vštípil Murraymu, shodli se experti

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

iSport TV | Čeští tenisoví experti mají jasno. Brit Andy Murray vyhrál slavný Wimbledon hlavně kvůli tomu, že jej vede jako kouč Ivan Lendl. Myslí si to kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil, stejně jako bývalý vynikající tenista Tomáš Šmíd. „Ivan tenisu podřizoval úplně všechno a tohle Murraymu vštípil,“ tvrdí Šmíd.



Je všeobecně známo, že Ivan Lendl v tréninku dřel. A úspěchy na sebe nenechaly čekat a on pak vládl tenisovému světu. Wimbledon ale jako hráč nikdy nevyhrál. Teď se mohl těšit alespoň v roli kouče z úspěchu svého svěřence.

„Všichni víme, jak Ivan přistupoval k tenisu a teď to dokázal přenést na Murrayho,“ pokračuje Šmíd v hledání důvodů, proč Brit ovládl Wimbledon.

Murray vyhrál Wimbledon hlavně díky Lendlovi, shodli se experti
Video se připravuje ...

„Taky je na tom daleko lépe psychicky. A při dlouhých výměnách od zadní čáry, v tom je mistr světa,“ našel bývalý vynikající deblista další plusy, které Britovi přinesla spolupráce s někdejší světovou jedničkou Lendlem.

Pokrok ve hře wimbledonského šampiona vidí i kapitán daviscupové reprezentace Jaroslav Navrátil. „Ivan udělal obrovský kus práce. Murray se obrovsky zlepšil, to je stoprocentní. Spolupráce s Lendlem se mu vyplatila,“ myslí si Navrátil.

Podle něj je nyní Brit na kurtu daleko klidnější. I když byl zápas plný zvratů, mužem, který se na trávě víc rozčiloval, byl určitě poražený Djokovič. „A taky šel Murray nahoru kondičně, to každopádně,“ doplňuje, co udělalo z Murrayho wimbledonského šampiona.

Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval
Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud